Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Inauguració de l’exposició permanent d’Armand Cardona Torrandell

Armand Cardona TorrandellAhir a la tarda, dijous 20 d’octubre, es va inaugurar oficialment l’exposició permanent de part de l’obra d’Armand Cardona Torrandell que s’ha ubicat a la Sala d’actes de la Biblioteca que porta el seu nom. Aquest acte va comptar amb la presència de l’Alcaldessa, Neus Lloveras, la regidora de Cultura, Marijó Riba, el president de l’Associació Armand Cardona Torrandell, Francesc Xavier Puig Rovira, i el germà del pintor Xavier Armand Cardona, així com de les directores de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, Anna Cabutí, i del Museu Víctor Balaguer, Mireia Rosich.Entre la vintena de peces que es podran veure de manera permanent hi ha exemplars destacats que han format part d’exposicions, esbossos o treballs preliminars que pertanyen a visions més personals de Cardona. Obres realitzades en el període comprés entre la primera exposició a Barcelona, el març de 1957, fins a la darrera, l’hivern de 1984, al Castell de la Geltrú. Podeu completar aquesta informació consultant el dossier elaborat per aquesta ocasió: Dossier Sala d’exposicions Armand Cardona Torrandell

Obres exposades

En la presentació de l’exposició Marijó Riba, regidora de Cultura, va explicar que la inauguració d’aquesta sala és la culminació d’una primera fase per mostrar el llegat del pintor: “Amb aquesta mostra es culmina un procés iniciat fa cinc anys, quan els familiars del pintor van manifestat la voluntat de cedir en dipòsit a la ciutat un conjunt d’obra de l’artista. Aquesta sala d’actes es converteix també en sala d’exposicions, de manera que l’obra de Cardona podrà ser visitada pel conjunt de la ciutadania, contribuint així a la seva conservació i difusió”.

Parlaments inauguració

Per la seva banda Francesc Xavier Puig Rovira, president de l’Associació Cultural Armand Cardona Torrandell, va comentar que les peces que s’exposen responen a una acurada selecció de les diverses etapes i cicles del pintor: “La selecció d’obres procedents del dipòsit s’ha fet per tal de mostrar un conjunt representatiu de l’obra del Cardona, de totes les èpoques. Jo crec sincerament que aquesta exposició és una mostra acord a la capacitat que té l’espai, i de la qual l’Armand estaria molt satisfet”.

Parlaments: Marijó Riba, F.X. Puig Rovira, Xavier Cardona i Neus LLoveras

Per últim Xavier Cardona Torrandell, germà de l’artista, va recordar la vinculació que tenia el pintor amb tot el que tingués a veure amb la cultura, i molt especialment amb la lectura. Per això considera que aquesta exposició és un homenatge d’elements molt significatius. Pel que fa a la creació de la nova sala per mostrar part del seu llegat pictòric, creu que ha de ser només el punt de partida. “Vull agrair infinitament l’esforç de l’Ajuntament de Vilanova i de la biblioteca, però això quedarà petit. Això ha de ser un punt de partida, perquè nosaltres en volem més”.

La Sala

Aquesta acció també ha servit perquè es doni a conèixer la creació de l’Associació Cultural Armand Cardona Torrandell nascuda amb l’objectiu de contribuir al coneixement, l’estudi i la difusió de l’obra de l’artista, col·laborar en la preservació del fons de la seva obra, impulsar l’obtenció de recursos econòmics per a la realització d’estudis, convocatòria de beques i ampliació del fons artístic i documental, així com la col·laboració amb familiars de l’artista, organismes i institucions.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari