Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Per molts anys Tom i Jerry!

Estem d’aniversari: en Tom i Jerry, el ratolí i el gat més coneguts del món, fan 80 anys!

Resultat d'imatges per a "tom i jerri, 80 anys"


Tom és un gat domèstic de color gris blavós. Per altra banda tenim a Jerry un ratolí de color cafè que viu a una petita distància de Tom i els seus creadors són creadors Bill Hanna i Joe Barbera.

Resultat d'imatges per a "Bill Hanna i Joe Barbera"

Les divertides aventures d’aquests personatges sobreviuen al pas del temps ja que aquets dibuixos animats són un clàssic que han divertit els nens i nenes des dels anys quaranta fins avui.


El seu primer curtmetratge va ser “Pussgets the boot” i es va estrenar als cinemes a principis del 1940.
Un any després el curt va ser nominat a un premi Oscar en la categoria de millor curtmetratge animat encara que no va guanyar. Tom i Jerry van ser nominats un total de 13 vegades als Oscars i en va obtenir 7.

Els animadors van treballar 17 anys exclusivament en la sèrie del gat i el ratolí, per l’alta demanda del públic de noves aventures d’aquests dos personatges.

Resultat d'imatges per a "tom i jerri, 80 anys"

Cada episodi trigava setmanes a fabricar-se i tenia un cost de fins a 50.000 dòlars, raó per la qual es podien fer pocs capítols cada any. Van escriure i van dirigir 114 curtmetratges animats, que es van emetre entre 1941 i 1958.

La trama de cada capítol es basava principalment en els intents frustrats que feia Tom per atrapar el ratolí Jerry. Tot i que sembla que es porten bé en alguns capítols, Tom sempre busca la manera de poder atrapar una vegada per totes a Jerry.

Resultat d'imatges per a "tom i jerri"

Molt pocs cops Tom aconsegueix atrapar Jerry, principalment per l’astúcia i la rapidesa que té Jerry per escapar de les situacions. L’astúcia de Jerry es genera del fet que sempre ha d’estar en guàrdia contínuament.

Els curtmetratges són famosos per mostrar escenes destructives i violentes en dibuixos animats.Normalment ni Tom ni Jerry parlen en els capítols, excepte en una pel·lícula.

Les expressions facials i gestos transmeten els seus sentiments i les intencions de cada un.

Resultat d'imatges per a "tom i jerri"

Quan l’estudi MGM va decidir tancar la divisió d’animació, el 1957, Hanna-Barbera van crear la seva pròpia productora. Junts van crear èxits com els Picapedra, els Supersònics, Scooby-Doo i els Súper Amics.

Si us ve de gust, passeu per les Biblioteques i emporteu-vos en préstec els dvd’s d’aquesta parella!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari