Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Emmanuel Guibert, Gran Premi d’Angoulême 2020

Fins el 2 de febrer, la ciutat francesa d’Angoulême acull la 47a edició del Festival Internacional de Còmic, el més important del continent Europeu. Durant quatre dies, aquesta petita ciutat francesa es converteix en la capital del novè art i s’omple d’exposicions, de trobades amb autors i d’activitats de tota mena.

Emmanuel-Guibert

Enguany, el Gran Premi del Festival ha estat per l’autor francès Emmanuel Guibert. Guibert ha estat finalista tres anys seguits, en aquesta ocasió conjuntament amb el nord-americà Chris Ware (que acaba de publicar ‘Rusty Brown’) i la francesa Catherine Meurisse, que en ‘La levedad’ va exorcitzar el trauma de sobreviure a l’atac islamista contra Charlie Hebdo.

ANG-Grandprix-3nomZN-600x372

El Premi s’atorga al conjunt de l’obra d’un autor o per les seves aportacions rellevants al mitjà i comporta el càrrec de President del Jurat en la següent edició del festival.

A la gala d’entrega de premis també se li va atorgar la ‘Fauve d’Honeur’ al nord-americà Robert Kirkman, autor de la coneguda sèrie ‘Los muertos vivientes’.

Guibert (París, 1964) és dibuixant i guionista i va estudiar a l’ENSAD (Escola Superior de Arts Decoratives de París) i va publicar la seva primera obra, Brune, l’any 1992. A partir de llavors comença a publicar a la revista Lapin de l’editorial L’Association i passa a formar part activa del col·lectiu artístic L’atelier des Vosges al costat d’autors com Joann Sfar, Emil Bravo, Christophe Blain, entre d’altres.

146-4_guerra_de_alan_la_website elfotografo 91G7A9ux89L 51uUvlJ9jZL._SX350_BO1,204,203,200_ 51plWbxK17L._SX378_BO1,204,203,200_

Amb Joann Sfar ha treballat en moltes ocasions. Amb ell va publicar ‘La hija del profesor’, ‘Las olivas negras’ i la sèrie infantil ‘Sardina en el espacio’. Per al públic infantil recentment s’ha publicat al nostre país la sèrie ‘Ariol’ amb dibuixos de Marc Boutavant.

Dues de les obres més importants de Guibert son ‘La guerra de Alan’, per la qual es va inspirar en els records d’un amic seu soldat americà, i ‘El fotógrafo’, per la qual va viatjar a l’Afganistan durant la guerra de 1986 seguint a un grup de Metges Sense Fronteres.

Ho va fer amb el fotògraf Didier Lefévre, amb qui va signar el còmic, que alternava els dibuixos d’un amb fotos de l’altre.

Trobareu totes aquestes obres a la còmicteca de la Biblioteca.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari