Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Viatges culinaris III – Àfrica

Àfrica és un continent desconegut per a molts de nosaltres, sobretot des de la vessant gastronòmica. Però el continent africà és immens, de molts colors, molts aromes i molts sabors.

OkraNo existeixen ingredients completament africans, però es pot dir que alguns d’ells s’empren en regions àmplies. Un exemple és l’okra, una hortalissa utilitzada freqüentment en estofats; l’oli de palmell, en les preparacions de certs guisats; o el fufu, com a acompanyament de tot tipus d’estofats i salses.

Estofat de vedella amb fufuPer regla general, el principal menjar dels africans consisteix en una barreja de verdures, llegums i en algunes ocasions carn. La caça és un dels elements més característics. La carn de vaca, la d’ovella i la de cabra són massa cares per als habitants d’Àfrica en general, és per aquesta raó per la qual es reserva per als dies festius. Pel contrari, el peix és abundant en les zones costaneres.Cuscús marroquí

La zona africana més propera a nosaltres és el Magreb, que inclou els països del Marroc, Tunísia, Argèlia, Mauritània, Sahara occidental i Líbia. Els aliments emprats en aquesta zona estan marcats per les normes de l’Islam, per aquesta raó no es menja porc, però si existeix com a denominador comú la carn de be i les aus. El més afamat i comú dels ingredients magrebins és el cuscús.Tajine de xai

L’instrument comú a les cuines del Magreb és el tajine, omnipresent en tots els menjadors, restaurants i llocs de menjar.

Per conèixer més sobre la cuina del continent africà podeu anar a les biblioteques de Vilanova on trobareu, entre altres, els següents llibres:
Àfrica des dels fogons
Un viaje gastronómico por el norte de África

Bon profit!!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari