Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Estrena de ‘Capitán América: el primer vengador’

Pòster de “Capitán América: el primer vengador”Aquesta setmana li toca el torn a la darrera pel·lícula inspirada en el món del còmic: Capitán América: el primer vengador, amb guió de Christopher Markus, Stephen McFeely i Joss Whedob, i basat en el personatge de còmic de Marvel.Rodatge de la pel·lícula

El Capità Amèrica (Steven “Steve” Rogers) és un superheroi patriòtic creat el 1941 per les historietes de Joe Simon i Jack Kirby. Va ser creat com un element de propaganda durant la Segon Guerra Mundial, de manera que representava a una Amèrica lliure i democràtica que s’oposava a una Europa imperialista i guerrera. Va tenir un gran èxit entre el públic, però amb la fi del conflicte va perdre popularitat, malgrat l’intent de reciclar-lo com a caçador de comunistes els primers anys de la Guerra Freda.

Al 1964, Stan Lee va decidir fer-se càrrec del personatge i el va privar dels elements nacionalistes que tenia a l’origen, però li va donar una nova sensibilitat i humanitat, i molt sovint les seves històries es van utilitzar per denunciar la corrupció i les desigualtats socials presents a la societat nord-americana.Una escena de la pel·lícula

Al segle XXI, el Capità Amèrica és un paradigma dels valors humans per sobre de governs i d’ideologies polítiques, desmarcant-se clarament dels seus orígens als anys 40. Steve Rogers, el Capità Amèrica, és l’exponent del perfecte superheroi que anteposa la seguretat del ciutadà a la seva pròpia i és capaç de rebel·lar-se contra el seu propi govern si anés en contra de les seves idees de justícia, llibertat i igualtat.

En la pel·lícula que s’estrena divendres, el Dr. Abraham Erskine és un científic que treballa en el Projecte Portada de “La muerte del Capitán América: el hijo caido”Renaixement: mitjançant un sèrum experimental, podrà crear súper soldats que lluitaran contra els nazis. Steve Rogers s’oferirà com a voluntari per provar-lo i es convertirà aleshores en el Capità Amèrica que, juntament amb Bucky Barnes i Peggy Carter, combatrà contra l’organització Hydra, dirigida pel malvat Crani Roig.

A les biblioteques de Vilanova podeu llegir: La muerte del Capitán América: el hijo caido.

I per fer boca a continuació teniu el tràiler de la pel·lícula:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari