Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Estrena als cinemes del darrer Harry Potter

Aquest cap de setmana s’ha estrenat als cinemes la darrera pJ.K. Rowlingel·lícula de Harry Potter, que tanca la saga de les novel·les de Joanne Kathleen Rowling.

Les novel·les de Harry Potter narren les aventures del jove mag, juntament amb els seus millors amics, Ron Weasley i Hermione Granger. La història transcorre sobretot a l’Escola de Màgia i Encanteris Hogwarts, una acadèmia per als joves mags i bruixes. L’argument se centra en el conflicte de Harry amb el malvat mag Lord Voldemort, que va matar els seus pares amb el propòsit de conquerir el món màgic.

Portades de la saga Harry Potter

Des de la primera novel·la, publicada el 1997, els llibres han guanyat una immensa popularitat, amb el respecte de la crítica i un èxit comercial arreu del món. L’abril del 2007, els sis primers llibres ja havien venut 400 milions de còpies i s’havien traduït a 65 llengües. I va ser justament aquest any quan l’autora va anunciar el final de la saga del mag més famós dels darrers temps.

Els protagonistes de Harry Potter al cinemaDels llibres també s’han fet pel·lícules, videojocs i una gran quantitat de marxandatge. Amb tot això, l’autora J.K. Rowling ha esdevingut la dona més rica de Gran Bretanya i la persona que més diners ha guanyat escrivint llibres.

A les biblioteques de Vilanova tenim totes les pel·lícules i totes les novel·les. Els títols ordenats de la saga són:
Harry Potter i la pedra filosofal
Harry Potter i la cambra secreta

Harry Potter i el pres d’Azkaban
Harry Potter i el calze de foc
Harry Potter i l’ordre del Fènix
Harry Potter i el misteri del Príncep
Harry Potter i les relíquies de la Mort

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari