Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


El quadern suís

portada“Acabes el paràgraf, i penses: què sabrà aquest home, que ens parla durant tot el dietari de la seua vida entre bancs, powers points, presentacions i homes amb corbata planxada, de vaques o de qualsevol animal que comporte empastifar-se fins els genolls? Aquest llibre serveix per a conèixer l’altra cara de Quim Torra, aquella que només uns pocs (els familiars més propers), tenen la sort de conèixer. L’obra funciona com si fos un capítol més d’El convidat, i nosaltres fórem eixe Albert Om que pot saber què en pensar, on viu i el més important, com ho viu.” Álvaro Muñoz. València

Avui us presentem un llibre en forma de dietari. Un dietari que el president Quim torra va escriure durant la seva estada a Suïssa per motius laborals, El quadern suís.

El Quim Torra va treballar durant divuit anys per a una companyia d’assegurances; els dos últims, com a membre d’un equip internacional amb seu a Suïssa. Torra va aprofitar l’ocasió per capbussar-se en la cultura, la societat i el paisatge de la Confederació alpina i també per contemplar Catalunya des de la distància. El resultat és un llibre de lectura plaent, on conviuen reflexions sobre la política catalana del segle xx amb l’observació de la Jungfrau mig tapada per la boira, l’evocació de Mercè Rodoreda en el seu exili de prop de vint anys a Ginebra, el relat de la curiosa història de la xocolata, la proposta d’una obra de Ramon Llull com a manual per a les escoles de negoci, l’elogi de la convivència de quatre llengües en igualtat i respecte, la narració de les llegendes del llac de Constança, el record dels viatgers Gaziel, Eugeni Xammar, Josep Pla, l’anàlisi sobre el món de l’empresa… i, com sempre, l’aprenentatge, les lessons learned, les lliçons apreses després de cada projecte, sempre amb vista a nous reptes personals i col·lectius.Quim Torra

Joaquim «Quim» Torra i Pla (Blanes, 28 de desembre de 1962) és un polític, advocat, editor i escriptor català, actual president de la Generalitat de Catalunya des del 17 de maig de 2018.
Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1985, va treballar durant vint anys com a advocat i directiu en l’empresa d’assegurances privada. D’aquests, els dos darrers els va passar a Suïssa, on va ser executiu de la mateixa empresa del 2005 al 2007, any en què va deixar l’empresa per tornar a Catalunya amb la intenció de dedicar-se a l’articulisme i a l’assaig polític en l’editorial A Contra Vent, fundada per Torra l’any següent i que ha destacat en la recuperació de l’obra dels periodistes catalans dels anys 20 i 30.
Ha escrit diversos llibres, entre els quals es poden destacar Ganivetades suïsses (2007) o Viatge involuntari a la Catalunya impossible: tres periodistes oblidats i l’espectre d’Eugeni Xammar (2009), amb el que va obtenir el premi Carles Rahola d’assaig.

amb el suport de la generalitat

 

 

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari