Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


FiMPTeca Session I – Fanfaraï

FiMPT 2011Ja s’apropa el 31è FiMPT i des del bloc de la  Biblioteca Armand Cardona, com a Biblioteca col·laboradora amb el Festival, iniciem un cicle que durarà fins el divendres 15 i que ens permetrà anar coneixent alguns dels diferents grups que prendran part en l’edició d’enguany.

Aquest primer post el dediquem a una de les fanfares més atípiques del magrib que serà la protagonista dels Ritmes viatgers que es aproparan a l’essència de l’espectacle en viu, pels carrers de la ciutat.

Fanfaraï

Fanfaraï, que així és diu aquesta fanfara, beu de la tradició de les bandes de metall i percussió que animaven les festes algerianes des de principis del segle XX fins als anys setanta. Ara, al XXI, inspirats en aquella tradició, onze músics bretons, algerians, canten en amaziga, en àrab, en turc… i deambulen amb ritmes gnawes.  Ells abandonen els seus orígens ètnics, diversos i plurals, per caminar,  juntament amb els espectadors, cap als viaranys de la tolerància i del plaer compartits. La banda va néixer a París l’any 2005 per interpretar música d’arrel del nord d’Àfrica, a partir de la simbiosi de la destresa dels baixos, les percussions tradicionals, i els sons amazigs, àrabs, afrocubans, llatins i jazzístics. Una trobada musical i humana esplèndida, bella i inoblidable.

ç

Raï cuvréEs tracta de la primera vegada que el FiMPT acull una brass band magrebina i ho fa en l’estrena d’aquest grup a l’Estat espanyol. Podeu escoltar el seu darrer CD a les Biblioteques de VNG: Raï cuivré


fanfaraï au centre de Rouen

FANFARAÏ | Myspace Music Videos

Recordem que per aquells que vulguin saber que es courà al 31è FiMPT poden assistir a la sessió que la Biblioteca, conjuntament amb el Festival, ha organitzat per aquest proper divendres, 8 de juliol, a les 19:30 a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell: El tastet… del 31è FiMPT

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari