Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Recomanacions de lectures per l’estiu 2011 – CL Noies i Noies

Arriben les vacances també al Club de Lectura de Nois i Noies de la Biblioteca, però us deixem unes recomanacions que ha fet l’Òscar per passar un estiu més entretingut.

Portada de Jay Asher: Per tretze raons. En Clay Jensen troba, quan arriba a casa, una misteriosa capsa dirigida a la seva atenció. La capsa conté set cintes de casset, tot fa pensar que les ha enviat la Hannah, una companya de classe que es va suïcidar un parrell de setmanes abans. A poc a poc descobrirà les tretze raons per les quals ella ha decidit posar fi a la seva vida, tretze cares de casset que coincideixen amb les tretze persones que les han d’escoltar. Ell n’és una. “És un joc molt senzill: primer les escoltes i després les passes”. En Clay confirmarà que res del que fem o deixem de fer és indiferent.

Portada de “A tres metros bajo el cielo”Federico Moccia: A tres metros sobre el cielo. Babi és una estudiant model i la filla perfecta. Step, en canvi, és violent i descarat. Provenen de dos móns completament diferents. Malgrat tot, entre els dos neixerà un amor més enllà de totes les convencions. Un amor controvertit pel què hauran de luitar més del que esperaven. Babi i Step s’erigeixen com un Romeo i Julieta contemporanis a Roma, un escenari que sembla creat per a l’amor.

Portada de “El ladrón del rayo”Rick Riordan, Percy Jackson: El ladrón del rayo. Què passaria si un dia descobrissis que, en realitat, ets fill d’un déu grec que ha d’acomplir una missió secreta? Doncs això és el què li passa a Percy Jackson, que a partir d’aquest moment es disposa a viure els esdeveniments més emocionants de la seva vida. Expulsat de sis col·legis, Percy pateix dislèxia i dificultats per a concentrar-se, o si més no és la versió oficial. Objecte de mofa per inventar-se històries fantàstiques, ni tan sols ell mateix acaba de creure-les fins al dia que els déus de l’Olimp li revelen la veritat: Percy és, ni més ni menys, que un semidéu, és a dir, el fill d’un déu i una mortal.

Portada de “Junts”Ally Condie: Junts. La Cassia viu en una societat aparentment perfecta. No hi ha malalties ni preocupacions. Els funcionaris ho controlen tot, el menjar, la feina, les estones de lleure, la data de la mort i la persona que has d’estimar. I la Cassia, ara que té disset anys, s’enfronta a la festa de l’aparellament, on coneixerà el noi que la societat ha triat per a ella. La cara que hi veu, la d’en Xànder, no la sorprèn: han estat amics d’infantesa. Però un cop a casa, quan visualitza les dades de la targeta informativa, apareix una altra cara. I a partir d’aquell moment, davant la Cassia s’obre un món inquietant i ple d’incertesa i prohibicions.

Portada de “La puerta del tiempo”Pierdomenico Baccalario, Ulysses Moore I: La puerta del tiempo. Quan Jason, Júlia i els seus pares arriben a Villa Arso, una casa antiga situada al costat d’un penya-segat, el majordom Néstor els ensenya la mansió i els adverteix que no utilitzin una de les portes. Des del primer dia, Jason té la intuïció que la casa amaga algun secret, ja que moltes vegades, a les nits, escolta murmuris i passes. Un cap de setmana els seus pares se’n van a Londres i en Jason i la Júlia descobreixen una gruta al penya-segat i allà troben un paquet. A l’obrir el paquet, veuen un missatge en clau que aconsegueixen desxifrar i que parla d’una cova amagada on els bruixots es reunien a l’equinocci de primavera. Seguint la pista d’aquest missatge, els dos bessons comencen a furgar en el poderós misteri que amaga la casa.

Portada de “L’adorada Jenna Fox”Mary E. Pearson: L’adorada Jenna Fox. Després d’estar més d’un any en coma a causa d’un accident, la Jenna es desperta. No recorda absolutament res del que ha passat, ni de la seva vida, ni de la seva família. Els pares no són gaire explícits i la Jenna s’adona de seguida que li amaguen informació. Per què? De què tenen por? De què la volen protegir? Un dia, per atzar, es fa un tall en una mà i descobreix un secret extraordinari sobre el seu cos, que la trasbalsa i fa que es replantegi tota la seva existència.

Portada de “Roig robí”Kerstin Gier: Roig Robí. De vegades és una bona creu pertànyer a una família amb tants misteris! Almenys això és el que creu la Gwendolyn, una noia de setze anys, fins que un dia, sense saber com, es troba a Londres del penúltim tombant de segle. I llavors descobreix que ella és precisament el misteri més gran de tota la seva família. En canvi, hi ha una cosa que no ha vist: que és molt més recomanable no enamorar-se entre una època i una altra. Perquè això fa que les coses siguin molt més complicades! L’autora de best-sellers Kerstin Gier aconsegueix com ningú fer reviure el sentiment més bonic del món! Trepidant, divertida, intrigant: en Gideon i la Gwen travessen, amb el seu amor, totes les fronteres del temps!

Portada de “Si no despierto”Lauren Oliver: Si no despierto.  Samantha Kingston ho té tot al seu favor: és maca, és popular i surt amb el noi perfecte. El divendres 12 de febrer hauria de ser un dia més a la seva fàcil vida, però no ho és: és l’últim dia. O més aviat els últims, perquè Samantha es desperta una i una altra vegada al matí del divendres 12 de febrer i torna a viure la mateixa jornada set vegades… fins que s’adona que a la seva mà està realitzar canvis minúsculs que suposaran diferències enormes.

Bona lectura i bon estiu!!!!

1 Comentari fins ara

  1. Noelia Dimecres 29 de Juny de 2011 - 19:35 h

    Són els que vam recomanar al col·legi i d’altres! 🙂 La majoria me’ls he llegits, però els que no aquest estiu segur que cauen 😛
    Bon estiu a tothom!

Deixa un comentari