Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


La cuina sostenible

portadaAvui us presentem un llibre amb pretensions:
- Us vol mostrar un dels problemes actuals més importants, el de la quantitat de menjar que llencem diàriament a les escombraries, un malbaratament alimentari que augmenta cada dia.
- T’ajudarà a reorganitzar la teva cuina, fer-la més eficaç i àgil, donant idees i trucs per millorar la gestió culinària quotidiana.
- Pretén ensenyar-te a menjar millor, més sa, més variat, més saborós i més divertit.
- A l’hora vol ajudar-te a viure de renda, culinàriament parlant: que el temps invertit a cuinar avui et serveixi per a la resta de la setmana.

Ada Perelada ha escrit La cuina sostenible. Idees, trucs i receptes per no llençar res, un llibre que no és de receptes, és un llibre per aprendre a aprofitar més el temps als fogons i treure el màxim partit dels aliments.

L’Ada ens convida a prendre consciència sobre la realitat actual entorn del malbaratament alimentari i ens ofereix tota la seva experiència per reduir-lo al màxim a casa nostra.

El llibre consta de dues parts: en la primera, ens apropa a la cuina sostenible i ens aporta dades i informació sobre el malbaratament, pautes per practicar una cuina més sostenible i el mètode per reduir-lo al màxim; en la segona, ens explica com preparar un bon fons de nevera com a base del receptari que hi ha a continuació. El mètode està inspirat en la restauració professional i ens explica com ella l’ha traslladat a casa seva. Per fer-ho ens proposa treballar en dues fases: la posada a punt (mise en place) i la cuina de combinació. Així, podem reduir substancialment la confecció dels plats i menjar sa tota la setmana. El receptari inclou dues setmanes de menús per a cada una de les quatre estacions, així que són un total de vuit setmanes de menús de temporada per a tot l’any!

Ada Parellada pertany a la setena generació adad’una família de restauradors de Granollers. Amb vint-i-cinc anys va obrir el seu propi restaurant, Semproniana, a Barcelona. Assessora restaurants i menjadors escolars i treballa al costat de la indústria alimentària desenvolupant productes. A part de la seva feina quotidiana al restaurant, ha escrit diversos llibres de cuina i també una novel·la, Sal de vainilla. La seva gran fita actual és la lluita contra el malbaratament alimentari a totes les baules de la cadena.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu totes aquestes obres d’Ada Perellada, i més de 250 que parlen de cuina

Amb el suport de

logo departament cultura

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari