Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


“El país del agua” de Graham Swift

El país del aguaPel mes de juny la lectura escollida és El país del agua, de Graham Swift, unànimement reconeguda com una de les millors novel·les de la literatura britànica de les últimes dècades.

Swift en parla del professor d’història Tom Crick, un professor molt particular i poc convencional. La seva desastrosa situació conjugal, els seu passat, juntament a un present ple de problemes molt curiosos que l’envolten i modifiquen una visió normal de la realitat, el planta davant els seus alumnes rodejat dels més íntims fantasmes, inseguretats, pors i dubtes, que acaben en una estranya manera d’ensenyar la seva matèria amb un temari no oficial.

Les classes del professor Crick són molt particulars: no hi ha dates, ni batalles o paladins victoriosos, gairebé només el passat del mestre i la vella lluita de la seva família contra els pantans anglesos anomenats Fens. Malgrat les directives i les reconvencions de l’escola, Crick abans que dictar el programa de la matèria prefereix parlar de la seva vida, en la que el passat s’apropia del present i la conseqüència d’això és la matèria expositiva amb la qual tracta de sacsejar la classe, explicant l’obstinat estoïcisme dels seus avantpassats per derrotar la porfídia de pantà dels inconstants “Fens”.Graham Swift

Guanyadora dels Premis Guardian i Royal Society of Literature, és una commovedora i brillant reflexió sobre les ambigüitats del coneixement, les impossibilitats de l’amor, i les anades i vingudes del temps.

Graham Swift (Catford, Londres, 1949) es va llicenciar en Literatura Anglesa al Dulwich College, amb un master al Queen’s College de Cambridge i un doctorat a la Universitat de York, que no va concloure per dedicar-se a l’escriptura. Va ser professor durant algun temps a Grècia i en algunes escoles angleses. Ha obtingut també altres premis com el Broker, i algunes de les seves obres han estat portades al cinema, com per exemple El país del agua, dirigida per Stephen Gyllenhaal i protagonitzada per Jeremy Irons i Sinéad Cusak, que interpreten a Tom i Mary Crick.

A continuació podeu veure el trailer de Waterland (1992):

Podeu descarregar-vos la fitxa clicant en el següent enllaç: ‘El país del agua’ de Graham Swift

El Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquesta lectura el dissabte 18 de juny a les 17h i la complementarem amb el visionatge de la pel·lícula. Esteu convidats a participar-hi!

3 Comentaris fins ara

 1. raru Divendres 17 de Juny de 2011 - 21:32 h

  Gràcies per l’avís,però m’arriba una mica tard.Aquest mes em costa molt la lectura i pensava que era cosa meva,per`segurament serà perque no em puc posar estones llargues.Segurament no l’acabaré i em fa ràbia perquè és la primera vegada.Fins demà.Ah!! que jo porto cava per berenar…

 2. Manoli Álvarez Divendres 17 de Juny de 2011 - 12:09 h

  Ho sento, una desgracia familiar m’impideix assistir al taller.Gracies.

 3. Mercè Foradada Dimarts 14 de Juny de 2011 - 0:17 h

  Hola, cluberos i cluberes,

  Com aquest mes és tan curt, gairebé no ens hem adonat i aquesta setmana ja toca Club. Ara, que rellegeixo el País del agua, m’adono que hi ha una cosa que us havia d’haver avisat: aquest llibre suporta malament les lectures molt fragmentades. Com que és una mica puzzle i va fent continuament salts de temps i excursos en la línia argumental, si s’agafa una estoneta curta costa d’entrar-hi. Espero que us n’hagueu adonat i que n’estigueu gaudint.
  Recordeu que l’intercanvi de llibres és també dissabte, però al matí.
  Apa, molt bones lectures!
  Mercè

Deixa un comentari