Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de novetats – Maig

Selecció de novetats

Ja podeu trobar a la Biblioteca Armand Cardona la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent al mes de maig, que inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil (lectura i coneixements), música, cinema, fotografia i còmics.

Aquest mes destaquem, entre les novetats per adults un treball col·laboratiu d’envergadura: La Cocina de la salud, llibre realitzat per professionals de la talla de Ferran Adrià, Valentí Fuster i Josep Corbella. De la mà del millor cuiner del món i del cardiòleg de major reconeixement internacional el llibre ens presenta totes les claus, idees, consells i suggeriments per a una alimentació saludable a través d’una profunda reflexió sobre la relació que tenim amb el menjar.

També us volem recomanar la novel·la guanyadora del darrer Premi Scotiabank Giller, La Huella de tu ausencia de Kim Echlin. Aquesta obra ens relata l’experiència vital d’Anne Greves, veritable apassionada de la música negra i coneixedora com pocs dels clubs de jazz de Montreal. Una nit coneix a Serey, un professor cambodjà a l’exili, entre els quals neix un amor incontenible que els torna inseparables. Amb tot, quan la invasió vietnamita permet l’obertura de fronteres a Cambodja, Serey, abandona la seva plàcida terra d’adopció per intentar retrobar-se amb els seus.

Selecció de novetats - Maig 2011

Entre els còmics destaquem la primera novel·la gràfica realitzada per Joaquín Reyes: Ellos mismos. En aquest volum l’autor reuneix més de cent tires còmiques sobre gent cèlebre, “celebrities”, que ve a ser una prolongació del que el còmic i dibuixant ha fet en L’hora chanante i Muchachada nui. Reyes exposa als famosos a l’escarn públic i ho fa deixant-los ser ells mateixos, despullant-los d’aquest últim i gairebé imperceptible rastre de “glamour”. L’autor s’adjudica el paper de bufó i assenyala els defectes dels cortesans d’avui dia, o si es prefereix, és capaç de fer que la pròpia reina, o el rei, tan trempat ell, siguin els qui confessin la seva coixesa.

Entre les novetats de la secció infantil destaquem la lectura Tramuntana a la granja! de Carles Sala i Vila. L’autor gironí ens explica una història relacionada amb la seva terra i amb aquest vent tan típic que és la Tramuntana: “En una immensa plana entre les muntanyes i el mar, hi ha Sant Airet del Mig, un dels poblets més ventosos del món. En el lloc més ventilat de Sant Airet hi ha el mas Repòs. Un bon dia, una tramuntanada capgira les veus dels animals i el Ramon i la Teresa, els pagesos del mas, hauran de trobar una solució a aquest inusual problema. Què faran?”

Seguint amb la temàtica infantil, aquest mes també presentem la pel·lícula Las aventuras de Clutch Powers, on per primera vegada a la vida el món creatiu de Lego aquest cobra vida en forma de film. En ell Clutch Powers, el millor constructor i explorador de l’univers Lego, juntament amb el seu equip es prepara per la seva missió més perillosa fins el moment.

Selecció de novetats - Maig 2011

Pel que fa a la música us presentem el darrer treball de la cantant d’origen belga Natacha Atlas i que porta per títol Mounqaliba. En aquest CD la cantant aposta pels sons acústics, més que no pas els tecnològics que habitualment cultiva. A més de composicions originals, realitzades en col·laboració amb Samy Bishai, també conté versions de Françoise Hardy i cançons de Nick Drake.

Per últim, a la secció de cinema us recomanem la pel·lícula Herois que va realitzar Pau Freixas, amb la col·laboració d’Albert Espinosa en el guió, i que tant bona acollida va rebre tant del públic com de la crítica, la qual cosa li va valer la concessió del Premi del Públic del Festival de Màlaga. Aquest film ens narra les històries de dos joves que es retroben després d’haver compartir infantesa junt amb un grup d’amics del poble. Una pel·lícula ideal per recuperar l’esperit de l’adolescència i l’emotivitat de la infància.

En el següent enllaç us podeu descarregar el full d’aquest mes: Selecció de novetats – Maig 2011

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari