Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Quan els contes es ballen: ‘La clau’ de Susana Peix i el Ballet Jove EternDansa

97884165784920180214105340-1En Ferran era el millor serraller del regne. Un matí, mentre treballava amb un ferro roent, tres soldats van entrar al seu taller. Havia d’anar urgentment a veure el Rei.

Necessito una de les teves claus! -li va exigir el monarca-. Una clau que obri la gàbia d’or on hi ha tancat el cor de la princesa. Pots portar tantes claus com vulguis, però si no aconsegueixes la clau que l’alliberi del seu mal abans de la pròxima lluna plena, et tancaré per sempre a les masmorres del palau.

Una clau que alliberés el cor de la princesa? Com compliria el serraller aquell encàrrec impossible?”

Susana Peix signa una història situada en un sense-temps i en un espai també indefinit tot i que les il·lustracions transpiren flaires orientals que ens explica com guarir una princesa que té el cor tancat en una gàbia d’or. La clau està il·lustrat per la Cristina Serrat i publicat per Tramuntana edicions.

Segons la mateixa autora “el conte que va néixer de la curiositat quan un serraller del segle XXI em va explicar el seu ofici. Em va parlar amb tant d’entusiasme que va despertar la senyora imaginació que viu dins del meu cap i l’engranatge es va posar en marxa”.

Il·lustracions generoses, final de conte sorprenent i una cuidada edició: el tacte del paper, la clau que acompanya a manera de punt de lectura, el desplegable, les mides de les pàgines.

clau3 clau2

El Ballet Jove EternDansa, de l’Estudi de dansa Rosa Mari González i Carme Gatell, transforma el text escrit sobre el paper a través de la dansa en un espectacle visual i sensorial adreçat a un públic familiar, en doble sessió a les 18 i a les 20h, de dissabte dia 28 d’abril, al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú.

Una història que va néixer des del sentiment i que és un homenatge a totes aquelles princeses i prínceps que tenen el cor tancat dins d’una gàbia d’or. Un homenatge per encoratjar-los a buscar la clau que els alliberi del seu mal perquè la tenen molt més a prop del que es pensen…

Troabareu aquest i molts altres contes de la Susana Peix a les Biblioteques de Vilanova i la Geltrú.

Us deixem amb el video promocional de l’obra.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari