Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘De pell d’oliva’ d’Anna Ruiz a la biblioteca Armand Cardona

De pell d’oliva“Cap a la meitat teòrica de la seva vida, una dona decideix fer una aturada simbòlica en el camí. Es retira durant tres mesos a l’illa de Creta, una illa que ja coneix perquè l’ha visitada nombroses vegades en el passat. Un cop allà, pocs objectius en ment: una mica de solitud, uns dies d’estiu per endavant i un xic d’ordre per a les seves idees. Cap o pocs horaris. Abans de marxar, algú més jove li regala un quadern perquè hi anoti impressions del viatge…”

Aquesta és la premissa de la que parteix De pell d’oliva: quadern de Creta-506 aquest primer llibre d’Anna Ruiz i que el passat divendres, 20 de maig, va ser presentat a la Biblioteca Armand Cardona amb una especial ambientació.
Els textos combinen prosa i poesia; s’acompanyen de fotos simbòliques de l’illa, il·lustracions, quadres de pintors de Creta i de Catalunya, icones ortodoxes i fragments de poetes clàssics i contemporanis.

Presentació del llibre ‘De pell d’oliva’ a la Biblioteca Armand Cardona

Estem davant d’un document híbrid -dietari, llibre de poemes, guia turística, àlbum de fotos- que ens despertarà els sentits al tastar els vins tzatziki i el raki, les fresques síndries i els excelsos dolços. Però també hi ha lloc per a la literatura i els literats: Nikos Kazantzakis, Pandelis Prevelakis, Lawrence Durrell,…

Anna Ruíz i Barceló, nascuda a Barcelona el 1967, és llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses MBA per ESADE. Ha desenvolupat la seva carrera professional en l’àmbit del màrqueting durant dinou anys. Amb aquest text s’ha endinsat, per primera vegada, en un notes biogràfiques que combinen la literatura, els viatges i la pròpia vida.

Capvespre a Creta

En paraules del prologuista Albert Soler “si has viatjat a Creta o si hi has de viatjar, aquest llibre et farà companyia, et mostrarà detalls en què t’has de fixar i que et podrien passar per alt. Si no vols fer el turista, sinó ser un viatger, aquest llibre et convé. Tant hi fa que només siguis a Creta uns dies […] molt millor si has de ser-hi una temporada, és clar, però el temps no és essencial en els viatges”, sobretot quan s’ha de descobrir una illa com Creta, on conflueixen la terra, la dansa i la vida.

En el següent enllaç podeu escolar l’entrevista que Sílvia Cóppulo va fer-li a l’autora al seu programa El Secret de Catalunya Ràdio:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari