Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Docanrol II – ‘Kurt Cobain: about a son’

Kurt Cobain: about a son

Avui divendres, 20 de maig, a les 20h tindrà lloc la darrera sessió del Docanrol, la segona Mostra de Documentals Musicals de Vilanova i la Geltrú, en la qual ens aproparem a la vessant més humana de Kurt Cobaine, líder dels Nirvana. A Kurt Cobain: about a son, documental fet a partir de més de 25 hores de conversa entre el cantant i Michael Azerrad, es deixa de banda l’entorn més viciat que acompanyava l’èxit de la banda i que influïa sobre el cantant; el protagonista s’hi mostra relaxat i parlador, de manera que el resultat acaba essent una autobiografia càlida, sincera i única.

Docanrol IILa sessió, realitzada al Bosc Cinema Municipal, s’inicia amb la projecció del videoclip de la cançó Lava Love, de Maika Makovski, dirigit per la realitzadora vilanovina Ginesta Guindal, a la que seguirà la projecció del documental. Es tracta de la darrera sessió de la segona edició del Docanrol i per aquest motiu, en finalitzar l’acte, es convida els assistents a la festa de cloenda al pub Lotus, on hi haurà sessions de discjòquei amb música vinculada amb el documental.

About a son és un film sobre el Rock’n’Roll sense precedents, un retrat íntim i emotiu d’aquest artista, narrat per ell mateix, que fuig dels aspectes més relacionats amb la seva faceta com a celebritat i de la seva famosa estètica grunge. AJ Schnack, el realitzador, ens presenta un treball amb semblança d’autobiografia pòstuma.

Kurt CobainEl 8 d’Abril del 1994 un modest electricista va trobar el cos sense vida de Kurt Cobain tres dies desprès de la seva mort per sobredosi, el 5 d’abril de 1994, al seu apartament de Seattle. A partir d’aquest moment el món del grunge en particular i la música rock en general va afegir un nou ídol caigut al llarg llistat en el que s’inclouen noms tant rellevants com Jim Morrison (The doors), Jimi Hendrix, Sid Vicious (Sex Pistols) o Ian Curtis (Joy Division).

Kurt Cobain, nascut a Aberdeen el 1967, va ser cantant, compositor i guitarrista de la banda Nirvana. Ell, a més del cantant de la banda, va representar el seu líder i centre espiritual i, per contagi, cap visible del moviment grunge que es va associar al grup.
Juntament amb el seu grup van contribuir a transformar la música popular dels anys 90, sobretot a partir de l’èxit que els hi va aportar el temàs Smells like teen spirit inclòs en el seu llarg Nevermind de l’any 1991. La carrera es va iniciar amb l’àlbum Bleach el 1989 i el van seguir altres treball amb gran èxit com In Utero, el 1992, o l’unplugged que van enregistrar per la cadena MTV a Nova York el 1994.

Des de la Biblioteca Armand Cardona us animem a que assistiu a aquesta projecció i a que continueu el viatge amb la música dels protagonistes del film i que podeu trobar a les biblioteques de la província:

Nevermind (1991)
In Utero (1993)
Unplugged in New York (1994)

CDs de Nirvana

Per saber-ne més de Kurt Cobain i els Nirvana:

Kurt Cobain: about a son [DVD] d’AJ Schnack
Diarios de Kurt Cobain
Nirvana de Brad Morrell
Nirvana y los últimos días de Kurt Cobain de Jordi Bianciotto

Us deixem amb el tràiler del documental:

Tota la informació sobre el festival i els tràilers dels documentals es poden trobar als següents enllaços:
http://www.facebook.com/docanrol
http://www.youtube.com/docanrol
http://twitter.com/docanrol

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari