Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Europa en la Edad Media

portadaAvui us proposem com a novetat el llibre de història Europa en la Edad Media, de Chris Wickham. L’obra és un revelador recorregut sobre els canvis experimentats per Europa al llarg del mil·lenni que abasta l’Edat Mitjana, des de la crisi de l’Imperi romà fins a l’aparició de la Reforma protestant.

Un estudi exhaustiu, detallat, minuciós, que analitza totes les claus i elements per oferir una nova perspectiva d’una època històrica en què Europa va adquirir ja “la complexa forma que ha conservat des d’aleshores, i en ella es podia reconèixer, sota un o un altre perfil, a la major part dels estats independents dels nostres dies”.

L’autor ens proposa un viatge diferent, una anàlisi que no se centra en els resultats de la transformació, sinó en les causes, orígens i processos d’aquests canvis. Detenint-se en els diferents punts d’inflexió que van marcar aquests segles, Chris Wickham es desmarca d’estudis i interpretacions tòpiques i comuns, per oferir una nova visió que abasta els aspectes polítics, econòmics, culturals, socials i religiosos, una visió àmplia i completa, que ens ofereix una perspectiva diferent a la que estem acostumats.

fotos

Chris Wickham, professor de la Universitat d’Oxford i una de les figures més destacades del medievalisme actual, ens ofereix una nova visió del mil·lenni que va transcórrer entre la crisi de l’Imperi romà i l’aparició de la Reforma protestant. Una interpretació que segueix el desenvolupament dels grans canvis: les reformes de Carlemany, l’expansió del Cristianisme, la revolució feudal, la pugna de les heretgies, el fracàs de l’Imperi bizantí, la reconstrucció dels estats en la Baixa Edat Mitjana, la devastació de la Pesta negra …

Un llibre en el qual els esdeveniments polítics, l’evolució econòmica i els corrents culturals es combinen per donar sentit a aquests canvis i mostrar-nos la forma en què van incidir en les vides dels europeus. Wickham va en aquest llibre més enllà de la síntesi dels coneixements actuals, per oferir-nos una nova interpretació que combat els tòpics establerts i ens proposa una nova valoració de l’Edat Mitjana.

 

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu totes aquestes obres sobre la història d’Europa.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari