Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Tot el temps del món

portada

Bones notícies. Aquest dilluns al Canal 33 va tenir lloc l’estrena d’un nou programa dedicat al món de la literatura: Tot el temps del món. Cada setmana la periodista Anna Guitart entrevista un gran nom de les lletres; autors nacionals i internacionals conversaran sense rellotge en aquest programa que vol ser un homenatge a la paraula, a la reflexió, a la conversa pausada i, sobretot, al valor de la literatura.

Localitzades en espais naturals, les entrevistes pivoten sobre l’obra actual dels seus autors. Tots tenen entre mans una obra que han presentat recentment als lectors.
Alhora, el programa, de mitja hora de durada, inclou una peça inicial en què Anna Guitart fa unes recomanacions literàries vinculades a l’actualitat.4321

Al programa de dilluns passat l’escriptor nord-americà Paul Auster conversa amb Anna Guitart sobre la seva última novel·la “4 3 2 1” (publicada per Edicions 62 en català, i Seix Barral en castellà), la més ambiciosa que ha escrit fins ara, segons diu, i en què un mateix personatge, Archie Ferguson, viu quatre vides diferents.
La dificultat d’escriure, la relació amb el pas del temps i la mort, la família o el racisme en el seu país, els Estats Units, són altres temes destacats sobre els quals conversa l’autor.

Paul Auster és segurament un dels escriptors nord-americans vius més respectats avui dia. Els seus seguidors són nombrosos arreu, i especialment a Europa. La seva obra abasta una quarantena de títols que inclouen novel·la, poesia, assaig, teatre i guions de cinema.

L’entrevistat el proper dilluns dia 19 serà Jordi Puntí, i en els següents programes és previst que els convidats siguin Almudena Grandes, Colson Whitehead, Maria Bohigas o Carlos Zanón.

Al programa d’aquesta setmana, les recomanacions literàries han estat:

portades
El llibre infantil “El senyor Lambert“, de Jean-Jacques Sempé, en la traducció de Jordi Martín Lloret / Miguel Azaola (al castellà). l’assaig  “La veu i el poder de les dones“, de Mary Beard, traduïda per Anna Llisterri. I la novel·la “El ministeri de la felicitat suprema“, de Arundhati Roy, traduïda al català per Xavier Pàmies i al castellà per Cecilia Ceriani.Anna Guitart

 

Anna Guitart (Barcelona, 1976) és periodista i guionista. Va començar treballant a Ràdio Barcelona i després ho va fer al programa “La República”, de Joan Barril, a COM Ràdio. En televisió, i en l’àmbit de la literatura, va ser coordinadora de guió de “Via llibre” (canal 33) i conductora de la secció de llibres del “Tria 33” (canal 33). Anteriorment havia estat cap de continguts del concurs “Bocamoll” (TV3) i va formar part de l’equip del documental “Setembres”, dirigit per Carles Bosch.

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari