Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Projecte editorial: ‘La Gea, la flor de la posidònia’

portadaLes Biblioteques de Vilanova sempre estem atentes als nous projectes que apareguin per promocionar la cultura local, especialment en el seu vessant literari, però també musical o audiovisual.

En aquest cas us volem presentar el projecte de Lola Rojas, nascuda a Veneçuela però establerta des de fa molts anys a la nostra ciutat, la novel·la La Gea, la flor de la posidònia. Per fer aquest llibre, la Lola s’ha estat documentant i fent entrevistes durant mesos.

Per poder tirar endavant el projecte, la Lola, ha iniciat una campanya de micromecenatge al portal Edita.cat i necessiten patrocinadors! Podeu col·laborar fins al 17 de març.

Edita.cat és una plataforma dedicada a la publicació de projectes editorials de forma senzilla i col·lectiva, posant en contacte els escriptors amb els seus futurs lectors, amb el suport constant de l’editorial vilanovina El Cep i la Nansa.

La Gea, flor de la posidònia és una novel·la ambientada en la vida marinera de Vilanova i la Geltrú entre els anys 1940 i 1960. Descriu la infància d’aquella època mitjançant la Gea, una nena de 10 anys nascuda a Baix-a-Mar que s’estimava molt el mar. Ella, era família de pescadors i tenia una discapacitat visual, només podia veure-hi amb un ull. Això no va ser cap impediment perquè pogués complir els seus somnis.

La Gea volia ser tan bona al rem com a la vela, ella somiava ser una bona marinera i preservar el mar mediterrani, però això no era una tasca fàcil, ja que calia ser valenta i experta del món sota l’aigua, descobrir els seus secrets i superar les seves pors.

En aquesta aventura l’acompanyaran: el Botis un peix lluna, poeta i molt bromista, la gavina Fina una graciosa tafanera amb problemes de memòria, l’avi (el nanser), el Teio pare, pescador, la Maria mare, xarxaire experta en l’art de teixir tremalls, i molts personatges tradicionals.

Fotografia i il·lustració de Gloria Fort Mir

Fotografia i il·lustració de Gloria Fort Mir

La novel·la està composta per 7 capítols plens d’història marinera, anècdotes dels pescadors, successos, refranys mariners, metàfores, humor, art, poesia i posidònia. A més a més és un viatge al passat que convida al present i, per sobre de tot, ben carregat de tradicions, valors, amistat, lluita, constància, optimisme, alegria, cooperació, respecte al medi ambient, amor i igualtat entre homes i dones. I com diu la Gea: Estima la mar, perquè allà hi ha la nostra vida.

Les il·lustracions de la novel·la seran de la també vilanovina Gloria Fort Mir.

lola rojasLola Rojas va néixer a Veneçuela és mestra d’educació infantil i treballa a l’escola bressol des de fa 9 anys. És autodidacta, a vegades cantant, amant dels llibres i amb passió per les lletres, així que dedica el seu temps lliure a escriure.

Aquesta novel·la és la seva primera creació literària, fruit de mesos de recerca i entrevistes.

Podeu trobar alguns dels seus poemes i textos publicats a Eix Diari.

Gloria Fort Mir és licenciada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona en l’especialitat de Disseny i graduada en Arts Aplicades i Oficis Artístics en l’especialitat de Disseny de Moda. És dissenyadora gràfica i il·lustradora i ha dedicat gran part de la seva vida a les que han estat les seves dues grans passions, l’art i l’educació.

Així, ha compaginat les seves tasques com a il·lustradora i dissenyadora gràfica amb la docència com a professora a l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú (EMAiD) des de l’any 1987.

La Gloria és la creadora de la Ratoliva, la mascota de les Biblioteques de Vilanova i la Geltrú i també dels pictogrames que representen la CDU Infantil.

Us deixem amb el booktrailer del llibre!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari