Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Las Migas

las migas

Aquest divendres el grup de flamenc Las Migas presenta el seu nou disc, Vente Conmigo, a l’Auditori Eduard Toldrà de la ciutat. El concert tindrà lloc a les nou del vespre, i hores d’ara encara hi ha entrades disponibles.

Alguns mitjans han denominat l’estil de Las Migas com a cançó mediterrània, música per a l’ànima, poesia cantada, sense altres límits que la seva pròpia inspiració. La seva música és un viatge cap a allò que ens és proper i a l’impossible, amb creacions que et submergeixen en la nostàlgia, l’eufòria o et connecten amb les emocions i sentiments.

“Vente conmigo” és el seu darrer disc. Produït per Josemi Carmona, incorpora tocs llatins i electrònics que difereixen dels seus anteriors àlbums, amb el qual pretenen sorprendre i emocionar. Un estil més rítmic i lluminós, que conserva la passió i l’elegància que sempre ha caracteritzat a la música d’aquest grup.

Las Migas és un quartet format actualment per Alba Carmona las migas2(veu), Marta Robles (guitarra), Alicia Grillo (guitarra) i Roser Loscos (violí). Destaquen pel diferents i semblants que són al mateix temps i la fusió de cultures tan meravellosa que creen quan estan juntes.

Sobresurten per ser no només intèrprets, sinó també compositores i arranjadors dels seus propis temes, i per diferents i semblants que són al mateix temps, creant una sorprenent fusió de cultures quan estan juntes.

El grup es va formar el 2004 a Barcelona per integrants i músics de diversos països europeus amb el flamenc com a base quan Marta Robles, Sílvia Pérez Cruz (fins a 2011) i Isabelle Laudenbach (fins a 2013), totes elles alumnes de l’Escola Superior de Música de Catalunya, van unir-se per formar un grup al que poc més tard s’uniria Lisa Bause (fins a 2013).

matuteL’any 2010 va veure al llum el primer treball discogràfic del grup titulat Reinas del matute que va comptar amb la producció de Raül Fernández «Refree» i les col·laboracions de músics com Raúl Rodríguez o Javier Colina. Aquest disc va portar al grup a iniciar una gira per Espanya i Europa.

A la fi de juliol de 2011 es va anunciar que Sílvia Pérez Cruz deixava el grup per centrar-se en projectes propis, i el seu últim concert amb la bandanosotras somos va ser al Teatre Grec de Barcelona. Després, Las Migas van presentar a la seva nova cantant Alba Carmona, qui ja havia treballat fent cors en l’àlbum Reinas del matute.

A principis de 2012 va sortir a la venda el segon disc del grup, Nosotras somos, gravat en els estudis Manitú i produït per Raúl Rodríguez, i van iniciar una gira que les va portar a recórrer Catalunya, el sud d’Espanya i Madrid.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari