Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Clara Luna & Vilanova Big Band

Aquest cap de setmana l’Auditori Eduard Toldrà de la ciutat fa un homenatge a Ella Fitzgerald en el centenari del seu naixement. El diumenge dia 3 de desembre a les 19 hores la Vilanova Big Band, que enguany també celebra el seu desè aniversari, acompanyada de la cantant Clara Luna, ens oferirà un recorregut musical al voltant de la cantant novaiorquesa ple de musicalitat i ritme.

ella-fitzgeraldDesprés de la seva mort, el seu gran amic Duke Ellington va afirmar que “Ella Fitzgerald estava fora de qualsevol categoria”. Una cantant que va trencar motlles, considerada “la primera dama del jazz”, va néixer tot just fa 100 anys i gràcies a la seva preciosa veu i el seu estil inconfusible va poder sortir de la pobresa permanent a transcendir a la història de la música.

Ella Fitzgerald, altrament coneguda com “The First Lady of Song” (La primera dama de la cançó), va ser la cantant de jazz femenina més popular als Estats Units durant més de mig segle. En la seva vida, va guanyar 13 premis Grammy i va vendre més de 40 milions d’àlbums. La seva veu era flexible, àmplia, precisa i sense edat. Podia cantar balades sensuals, peces dolces de jazz i imitar tots els instruments d’una orquestra. Va treballar amb tots els grans del jazz, de Duke Ellington, Count Basie i Nat King Cole, a Frank Sinatra, Dizzy Gillespie i Benny Goodman, O millor dit es podria dir que tots els gransclara luna del jazz varen tenir el plaer de treballar amb ella. Va actuar a les millors sales d’arreu del món i les va omplir. El seu públic era tan divers com el seu ventall vocal. Eren rics i pobres, gent de totes les races, de totes les religions i de totes les nacionalitats. De fet, molts dels seu seguidors tenien només un factor en comú: tots els estimaven.

Clara Luna, nascuda el 1980 a Barcelona, inicia la seva carrera de Piano clàssic al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Més endavant es decanta pel jazz, amb el qual descobreix el seu instrument més proper, la veu. També ha rebut classes magistrals de Luciana Souza, Claudia Acuña, Michelle Weir, Dick Oatts, Bruce Barth, Seamus Blake i Bill Stewart, entre d’altres. En la seva estada a Nova York té l’oportunitat de treballar la tècnica del Somatic VoiceWork amb Jeannie LoVettri, i posteriorment amplia la seva formació amb Theo Bleckmann i David Bergman.

vilanova big bandLa Vilanova Big Band està formada per joves músics de la nostra escola de música i conservatori de la ciutat, encara que també és oberta a tot aquell músic amateur interessat en el jazz i el swing. Amb una orientació clarament formativa la Vilanova Big Band il·lustra els estudiants en l’art de la interpretació del jazz per gran conjunt. La Vilanova Big Band està dirigida per en Jordi Paulí.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu tots aquests enregistraments de la Primera Dama del Jazz.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari