Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Testimoni de Narom

Pel proper 8 de gener el Club de Lectura de Ciència-Ficció està treballant la novel·la Testimoni de Narom, de Miquel Barceló i Pedro Jorge Romero.

L’obra: Testimoni de Narom
portadaNarom és un planeta on els humans s’hi van establir fa molts anys i una religió conta que fa molt temps, abans que els humans s’hi establissin, hi havia els naromites, els habitants autòctons del planeta. Aquesta religió té molt pocs adeptes, però la xicota del protagonista (el narrador) surt a la recerca d’aquests naromites en un canvi d’estació, que és l’únic moment en el que, segons la llegenda, se’ls pot trobar. Però durant aquests canvis d’estacions, la vida a fora (perquè els humans fan vida subterrània) és impossible degut a les tempestes fortíssimes de vent i de pluja que ho arrenquen i ho destrueixen tot al seu pas. El protagonista es fa el valent i segueix els passos de la seva xicota. El que no s’espera és el que hi tro
Narra la història d’un dels colons humans del inhòspit planeta Geria. Geria està castigada per uns fenòmens atmosfèrics periòdics i devastadors. L’única manera de sobreviure és en ciutats subterrànies. Durant les inimaginablement poderoses tempestes que assolen el planeta és impossible sobreviure a l’exterior, segons creu tothom excepte els cercadors, els qui creuen en una absurda religió que els porta a sortir a l’exterior durant les tempestes a la recerca dels mítics gerios, suposats pobladors originals del planeta.

Els autors:

Miquel BarcelóMiquel Barceló García (Mataró, 1948) és doctor en informàtica, enginyer aeronàutic i diplomat en energia nuclear. A més, és editor, traductor i escriptor, especialitzat en el gènere de la ciència-ficció.

En el vessant professional, dirigeix i coordina el programa de doctorat sobre sostenibilitat, tecnologia i humanisme de la Universitat Politècnica de Catalunya. Catedràtic EU, ha estat, durant molts anys, professor a la Facultat d’Informàtica de Barcelona, des de la seva creació (el 1976), concretament al Departament d’Enginyeria de Serveis i Sistemes d’Informació de la UPC.

Com a editor, la seva carrera ha estat lligada a Ediciones B, on ha dirigit la col·lecció NOVA, especialitzada en relats i novel·les de ciència-ficció. En moltes ocasions, Barceló inclou en els llibres que edita en aquesta col·lecció un article introductori. L’any 1996 l’Asociación Española de Fantasía y Ciencia Ficción li va concedir el Premio Gabriel A la labor de una vida. Ha estat l’editor del fanzine KANDAMA, promotor dels premis UPC de Ciència-Ficció i director de la col·lecció Nova de Ciencia-Ficción d’Ediciones B.Miquel-Barceló Pedro Jorge Romero
Autor de diversos articles i assaigs científics, llibres de text i nombrosos articles de divulgació científica; també ha escrit contes, novel·les i assaigs de ciència ficció. Fins ara, ha publicat dues novel·les, totes dues escrites amb Pedro Jorge Romero, Testimoni de Narom (1998), guanyadora del Premi Jules Verne (Andorra),que va ser ampliada i publicada en castellà amb el títol El otoño de las estrellas i el Tríptico de Dios (2001). Així mateix és autor de Ciencia ficción: Guía de lectura (1990), la nova edició de la qual, revisada i ampliada, va aparèixer 2015.

Pedro Jorge Romero Pedro Jorge Romero va néixer a Lanzarote el 1967 i resideix des de fa anys a Santiago de Compostel·la. És Físic, tot i que es dedica professionalment a la informàtica ia la traducció de llibres, principalment de ciència ficció.
Durant molts anys va ser un gran aficionat a aquest gènere i un dels seus assagistes més brillants. També va ser l’editor de No ficció, una revista no comercial dedicada a l’assaig i posteriorment, al costat de Joan Manel Ortiz, Ricard de la Casa i José Luis González, va formar Interface Grup Editor i va estar publicant la revista BEM durant 75 números entre 1990 i 2000 , guanyant durant aquest temps cinc premis Ignotus en la categoria de millor revista.
Com a editor va crear i va administrar L’arxiu de Nessus, un lloc hispà de referència sobre la ciència ficció i fantasia, que va guanyar el Premi Ignotus 2000 a la millor producció audiovisual, però abans de crear aquest lloc ja va ser un dels pares i editors d’una altra referència de la ciència ficció, el fanzine BEM.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari