Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Tardor de sèries: ‘The Young Pope’

the_young_pope_il_giovane_papa_tv_series-711029366-largeAra que ja som a la tardor, una nova temporada de sèries comença a la televisió. A la Biblioteca Armand Cardona també ens afegim a aquesta estrena i cada quinze dies podreu trobar com a novetats a l’espai de cinema alguna nova sèrie.

Aquesta setmana us presentem ‘The Young Pope’, la primera sèrie de televisió d’un dels darrers descobriments cinematogràfics que ens ha donat Itàlia, el realitzador Paolo Sorrentino, autor de pel·lícules com Il Divo, La gran belleza, guanyadora de l’Òscar com a millor pel·lícula de parla no anglesa el 2013 i La juventud.

La sèrie ens descriu el dia a dia de la cúria i d’un Pontífex sui generis, interpretat per Jude Law. Law està acompanyat per altres pesos pesants del cinema nord-americà i europeu com Diane Keaton, Silvio Orlando, Cécile de France, Javier Camara o Ludivine Sagnier, entre molts altres.

El conclave acaba de triar a Lenny Belardo nou Papa de la Santa Església Romana. Un Papa bastant atípic: no només per la seva edat o perquè és el primer italoamericà nomenat Pontífex, sinó també per les seves idees reaccionàries, molt properes a l’obscurantisme, que en Lenny imposa per força des de les primeres setmanes del seu papat.

Aquestes idees podrien canviar dràsticament la imatge d’una de les institucions més antigues que existeixen. Però Lenny és també un home fràgil, turmentat pel seu passat i per una relació amb la fe extremadament problemàtica.

youngpope2-1-900x444

Aquells que van aprovar la seva candidatura pensant que un papa jove seria fàcilment manipulable, un titella a qui podrien dirigir al seu gust i de pas presentar al món una imatge de rejoveniment de la institució cristiana s’han trobat amb un individu maquiavèl·lic i sibil·lí amb una gran capacitat per dominar les converses de passadís del Vaticà i d’avançar-se als seus adversaris polítics.

Sorrentino reflecteix un món molt personal, on el costat estètic és una part fonamental. Es delecta en el visual i també en uns diàlegs cuidats al mil·límetre amb bastant dosi d’humor, sàtira i crítica. La banda sonora també és molt important en aquesta producció de HBO, Sky i Wildside que tindrà una segona temporada que han titulat The New Pope.

Paolo Sorrentino també ha escrit algunes novel·les. Va debutar amb Todos tienen razón (Anagrama, 2011) que a Itàlia va ser un èxit de crítica i públic i finalista del Premi Strega. Posteriorment, va publicar Tony Pagoda y sus amigos (Alfabia, 2014).

La seva darrera novel·la és La juventud (Plataforma Novela, 2016), text que va inspirar la pel·lícula homònima que van protagonitzar Michael Caine, Harvey Keitel y Rachel Weisz.

Trobareu la sèrie i les pel·lícules d’aquest director a l’Espai Cinema: Paolo Sorrentino

Us deixem amb el tràiler de la sèrie.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari