Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Micheliada’ d’Antoni Munne Jordà

El dilluns 18 de setembre es va celebrar la primera trobada del nou Club de Lectura de Ciència-Ficció a la Biblioteca Armand Cardona.

El club anirà a càrrec de Victòria Ortiz, especialista en el gènere, i en aquesta primera edició farà especial èmfasi en la literatura de ciència-ficció escrita a Catalunya.

micheliadaEl primer llibre que comentaran serà la darrera novel·la de l’autor vilanoví Antoni Munné-Jordà, Micheliada (2015), guardonada amb el Premi Ictineu i agafa la Ilíada com a patró, pren de l’Ulisses de Joyce l’ús d’un registre diferent per a cada capítol, utilitza per a cada personatge o col·lectiu una variant dialectal del català i, per si amb això no n’hi hagués prou, fa inventari dels temes que atén la ciència-ficció actual: la crisi de les ideologies i les religions, el poder de les corporacions de comunicació de masses, el medi ambient i el transhumanisme.

La guerra s’ha convertit en un espectacle, la Corporació i els mitjans de comunicació al seu servei la retransmeten en directe per als espectadors de tot el món. La coalició occidental s’enfronta als fonamentalistes islamistes en un conflicte que ja s’ha allargat més d’un segle i s’ha cobrat milions de vides, però aquesta vegada tenen una arma secreta: Michelín i el seu petit grup de mutants han estat enviats al front per dues raons, d’una banda guanyar la guerra, de l’altra, fer augmentar els índexs d’audiència.

Antoni-by-ToniVidalAntoni Munné-Jordà (Barcelona 1948) és escriptor i llicenciat en història de l’art. Dirigeix la col·lecció “porpra i plata” de Pagès editors. La seva trajectòria laboral ha anat lligada a la revista Serra d’Or de la qual ha estat corrector i redactor. És un dels referents de la literatura de ciència-ficció a Catalunya i un gran coneixedor i divulgador d’aquest gènere.

La seva obra de ciència-ficció inclou dues trilogies. La primera està composta per Damunt un blanc així com el del paper (1978), Ofici de torsimany (1985) i Demà serà un altre dia (1987), que tenen un context científic i estan escrites sota els lemes de l’espai, el temps i el moviment, respectivament. La segona trilogia és més fantàstica i versa sobre la història de Vilanova en el temps: La paciència del mar (1994), que se situa en l’actualitat, L’única mort (1999), que se situa en temps dels ibers, i Poso el comptaquilòmetres a zero (2008), que se situa d’aquí a 10.000 anys.

Ha publicat dues antologies canòniques: Narracions de ciència-ficció. Antologia (1985) i Futurs imperfectes: antologia de contes de ciència-ficció (2013).

És membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i ha estat cofundador i president de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia.

Podeu descarregar la fitxa sobre la novel·la aquí: ‘Michelíada’ d’Antoni Munné-Jordà

El Club de Lectura de Ciència-Ficció es tornarà a trobar el dilluns 9 d’octubre a les 18:30 h per comentar aquesta lectura i comptarà amb la visita de l’autor Antoni Munné-Jordà.

Us deixem amb un vídeo de l’homenatge que l’Antoni Munné-Jordà va rebre durant la passada edició de l’Eurocon, celebrada a Barcelona. Trobareu tota la informació a l’article del nostre blog.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari