Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


29è Saló Internacional del Còmic de Barcelona

29è Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Dijous, 14 d’abril, es dona el tret de sortida al 29è Saló Internacional del Còmic que se celebra a la Fira de Barcelona-Montjuic fins el proper diumenge 17 d’abril. Com cada any podrem gaudir d’un allau d’activitats, exposicions, visites d’autors, concerts, projeccions, trobades i presentacions i, en aquesta ocasió, tindrà un especial protagonisme la presentació de les primeres imatges del film sobre el Capitán Trueno, Capitán Trueno y el Santo Grial d’Antonio Hernández, i que també tindrà al personatge de Tarzán com una de les seves estrelles.

Un any més, el certamen torna a comptar amb una extensa llista d’autors estrangers convidats, que inclou noms de la talla de Kurt Busiek i Brent Anderson, creadors de l’aclamada sèrie Astro City, el guionista Garth Ennis amb obres com Predicador, The Authority o Crossed; Eddie Campbell, que presentarà La agencia de detectives Black Diamond; Charlie Adlard, dibuixant de Los Muertos Vivientes o l’autor alemany Reinhard

Anderson, Adlard, DePins i Jourdy 

Kleist, que presentarà una biografia en còmic de Fidel Castro. França estarà representada per estrelles de la talla del dibuixant Arthur De Pins; Camille Jourdy, premiada a l’edició de 2010 del Festival de Angulema i el reconegut autor francés Edmond Baudoin. Sense oblidar-nos d’autors italians com Luisa Zancanella, dibuixant de Martin Mystère; Angelo Stano, creador gràfic de Dylan Dog i Alfredo Castelli i Giancarlo Alesandrini, creadors de Martin Mystère.

Entre les exposicions programades destaca la que es dedica al cop d’estat del “23F” i la seva relació amb el còmic o la de “Comicats. Maullidos entre viñetas” que igualment Novetats de la Biblioteca Armand Cardona Torrandellmostra la relació d’aquests felins amb el 9è art, amb un gran protagonisme per l’obre Krazy Kat de George Herriman. Altres exposicions són “El arte de volar”, que va rebre al passat Saló els premis a millor obra, guió i dibuix, a l’autor “Ruben Pellejero”, guanyador del gran premi del Saló, i a “Alfonso Zapico”, premi Josep Toutain a l’autor revelació, i la temàtica que unirà zombies i còmic a “Zombies. Ni muertos ni enterrados”.

Al primer pis de la Biblioteca Armand Cardona durant aquests dies podeu trobar una exposició de còmics amb les darreres obres que hem rebut a la Biblioteca i algunes que hem adquirit recentment amb motiu d’aquesta Fira i que podeu consultar en aquesta guia: Novetats còmic Biblioteca Armand Cardona Torrandell – Abril 2011
Al llarg de les properes setmanes anirem incorporant al nostre fons els còmics que han estat protagonistes d’aquesta edició.

Còmic x EntradaTambé aprofitem per informar-vos que les persones posseïdores d’un carnet de qualsevol biblioteca pública de Catalunya podran gaudir d’un preu especial de 4 € en l’adquisició d’entrades per aquest 29è Saló Internacional del Còmic de Barcelona, gràcies a l’acord a què han arribat el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’organització del saló  FICOMIC.

Acabem amb la recomanació de les activitats que organitzen els companys de la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra de Barcelona amb motiu del Salò:

– Projecció de la pel·lícula documental María y yo
– Exposició “Quítame tus sucias manos de encima”
– Taula rodona sobre l’exposició “Quítame tus sucias manos de encima, un homenatge a l’aventura d’Hernán Migoya”
– Guia de lectura del 29è Saló del Còmic

1 Comentari fins ara

  1. Bea Dimecres 13 d'Abril de 2011 - 16:55 h

    Molt bona iniciativa i molt bona selecció de novetats!
    Des de les biblioteques cal donar suport al 9è art i vosaltres ho feu genial!!

Deixa un comentari