Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Speak Up. La teoria del todo

portada

revistaSpeak Up és una revista en anglès pensada i dissenyada per aprendre l’idioma, però és molt més que això: es tracta d’un magazine amb opinions, informacions, crítica i totes les novetats imaginables sobre el món del cinema i l’espectacle. La revista porta entrevistes i articles, uns d’un nivell més avançat que d’altres, de caràcter variat, però que normalment giren al voltant de algun aspecte de la cultura britànica o nord-americà. Sempre vénen acompanyats d’un glossari on es tradueixen les paraules més complicades, a més d’algunes explicacions més extenses pel que fa a algun terme o expressió.

La revista inclou un CD multimèdia per escoltar els àudios que reprodueixen alguns dels articles i entrevistes (i fins i tot per poder descarregar-los com a arxiu mp3 per dur-amb tu còmodament), la qual cosa sol ser molt útil a causa de les diferències que es fan pel que fa als diversos accents. A més, al CD vénen alguns exercicis de listening.

Però a més a més inclou una pel·lícula d’actualitat en versió original en anglès que inclou subtítols en anglès amb la reproducció exacta dels diàlegs, subtítols en castellà, versió original sense subtítols i la versió doblada al castellà.

Totes les pel·lícules incorporen un llibret on es detalla la fitxa tècnica de la pel·lícula, així com informació sobre la trama i els actors. A més, presenta una sèrie de glossaris amb una gran quantitat de vocabulari, molt útils tota vegada que estan organitzats segons la part de la pel·lícula en la qual apareixen, per la qual cosa podràs guiar-te segons el numeret que aparegui en una cantonada de la pantalla.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu més de 160 referències de pel·lícules de la col·lecció Speak Up en aquest format.

Avui us presentem com a novetat l’última fotogramaincorporació d’aquesta col·lecció, La teoria del todo, dirigida per James Marsh i interpretada per Eddie Redmayne, Emily Watson i Felicity Jones. El guió és de Anthony McCarten a partir del llibre de memòries de Jane Hawking.

La pel·lícula La teoria del todo narra la relació entre el cèlebre astrofísic Stephen Hawking i la seva primera dona, Jane, des que tots dos es van conèixer sent estudiants a la Universitat de Cambridge a principis dels 60 i al llarg de 25 anys, especialment en la seva lluita junts contra la malaltia degenerativa que va postrar al famós científic en una cadira de rodes.

El punt de vista de la pel·lícula ve marcat per la mirada de Jane, al capdavall són les seves memòries les adaptades. Això explica que determinats aspectes en la vida de Stephen, sobretot en el pla professional, quedin una mica desdibuixats: el que importa als responsables de la pel·lícula és aquesta transformació de Jane, la dona que hi ha darrera del geni, part indissociable dels èxits teòrics del seu marit, qui sense la seva ajuda potser no hauria aconseguit ni sobreviure a la malaltia.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari