Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Les al·lèrgies

Les al·lèrgiesJa estem a la primavera: ha arribat el bon temps, els dies són més llargs, el sol escalfa més, creixen les plantes i surten les flors,… I apareixen també, o s’accentuen, les al·lèrgies.

L’al·lèrgia és una hipersensibilitat a una partícula o substància que, si s’inhala, s’ingereix o es toca provoca uns símptomes característics. De fet, és una reacció immunològica específica de l’organisme cap a una substància normalment inofensiva, però que les defenses de l’organisme detecta com a perillosos. Els símptomes provocats es defineixen com a “reaccions al·lèrgiques”.

Hi ha diferents al·lèrgies i diversos factors que les provoquen: pol·len, partícules de la pols, espores de les flors o dels fongs, determinats elements, goma de làtex, verí dels insectes, medicaments,… Però la primavera és el punt àlgid de les al·lèrgies al pol·len: es calcula que un 15% de la població dels països desenvolupats la pateix.Les al·lèrgies

A Espanya, els responsables del major nombre d’al·lèrgies per pol·linització són els arbres com el roure, el plàtan, l’olivera o l’om i, a l’estiu, algunes gramínies i males herbes.

L’especialitat mèdica que estudia les malalties relacionades amb processos al·lèrgics és l’al·lergologia. L’al·lergologia està molt relacionada amb la immunologia, la dermatologia, la pneumologia i l’otorinolaringologia, ja que en els processos al·lèrgics intervenen el sistema immunitari, i les seves manifestacions apareixen freqüentment a la pell i a l’aparell respiratori.

Si estàs interessat en aquestes qüestions pots venir a les biblioteques de Vilanova on trobaràs força informació sobre símptomes, diagnòstic, tractaments, prevenció, remeis, … Per començar només cal que miris el catàleg aquí.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari