Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘La tierra de las cuevas pintadas’ de Jean M. Auel

Portada “La tierra de las cuevas pintadas”Ahir dimarts va tenir lloc el llançament mundial de “La tierra de las cuevas pintadas” de Jean M. Auel, la sisena entrega de la col·lecció “Los hijos de la tierra”.

Ja fa molts anys que Ayla, la protagonista, va ser expulsada del Clan de l’Ós de les Cavernes i va iniciar el seu llarg viatge per tot el continent europeu. Finalment, en “La tierra de las cuevas pintadas” s’ha establert en la regió d’on provenia el seu company Jondalar, amb qui ha tingut una molt desitjada filla anomenada Jonayla. Ayla lluita per trobar un equilibri entre les seves obligacions com a mare i la seva preparació per a convertir-se en líder espiritual i en curandera. Durant la seva formació queda molt impactada quan contempla les meravelloses pintures que es troben en algunes coves i l’ajuden a sentir-se especialment propera a la Mare Terra

La col·lecció “Los hijos de la tierra” està ambientada en l’Europa prehistòrica i explora la possible relació entre els homes de Cromanyó i els de Neaderthal. Aquesta sèrie ha estat molt aclamada pel seu estil narratiu, per la seva meticulositat en els detalls i pel reu rigor històric. I concretament “La tierra de las cuevas pintadas”, l’ha escrit després de visitar les coves d’Altamira, d’Abric Romaní i d’Atapuerca.Jean M. Auel

Jean M. Auel ha estat intensament dedicada a la investigació de la Prehistòria per poder escriure aquesta sèrie, que s’ha convertit en un dels fenòmens literaris més extraordinaris i acreditats a escala mundial. Les seves àmplies lectures de les més prestigioses obres sobre la Prehistòria, a més dels seus contactes múltiples i constants amb els més rellevants especialistes en aquesta matèria, han permès a l’autora convertir-se en una profunda coneixedora de les formes de vida, de les relacions inter-tribals i de l’evolució ètnica i cultural d’aquelles societats primitives.

La col·lecció “Los hijos de la tierra” està disponible a les biblioteques de Vilanova i està formada pels següents títols:
El clan del oso cavernario
El valle de los caballos

Los cazadores de mamuts
Las llanuras del tránsito
Los refugios de piedra

Properament també podreu trobar “La tierra de las cuevas pintadas”. Mentre, la mateixa escriptora ens parla de la novel·la en aquest vídeo:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari