Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de novetats – Abril

Selecció de novetats

Ja podeu trobar a la Biblioteca Armand Cardona la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent al mes de març, que inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil (lectura i coneixements), música, cinema, fotografia i còmics.

Aquest mes destaquem entre les novetats per adults el retorn, després de vint-i-dos anys de la publicació del reeixit llibre Historia del temps, del llibre El gran disseny, obra d’Stephen Hawking i Leonard Mlodinov, que torna a la càrrega amb una gran obra que ha vingut precedida abans de la seva publicació d’una gran polèmica en els mitjans de comunicació, a causa de les conclusions que en ella s’exposen, com la negació de l’existència d’un déu creador de l’univers, l’existència de diversos firmaments amb les seves singularitats i que tots tenen el seu origen en les lleis físiques.

També us volem recomanar la darrera novel·la de Manel Guitart, L’última carícia, Terenci, que a partir d’una jornada compartida amb l’escriptor Terenci Moix a principis dels anys noranta a Londres, on treballava de periodista, i de la seva recent desaparició l’ha portat a realitzar una reflexió sobre la decadència, la necessitat de les ficcions i sobre els anhels dels humans i els seus límits.

Novetats adults i infantil

Entre les novetats de la secció infantil destaquem Secrets, mentides i matemàtiques de Wendy Lichtman, on se’ns explica la vida de la Tess que gira al voltant de la seva passió per les matemàtiques. Quan enxampa el noi més guapo de la classe fent trampa, prova de resoldre la següent equació amb els següents termes: 1 examen robat (x), 3 tramposos (y), 2 amics (z) que no saben guardar un secret i el ball d’hivern de l’institut (d). Podrà la Tess aïllar la incògnita?

Entre els còmics destaquem la novel·la gràfica ¡Nadad libres!, gran revelació al Festival de Angoulême, de Sebastien Chrisostome, en la qual Josi, Marsha i el senyor Nale, tres salmons amics, van a l’aventura a la recerca de l’oceà. Es tracta d’una road movie aquàtica plena d’humor, qüestions existencials i aprenentatge de la vida. Amb uns diàlegs precisos i enginyosos, Chrisostome ens ofereix una al·legoria de la vida en forma de divertida aventura.

Novetats còmic, música i cinema

Pel que fa a la música us presentem el treball col·laboratiu Hands que compta amb la participació del contrabaixista de jazz Dave Holland i del mestre guitarrista Pepe Habichuela. Flamenc i jazz tornen a donar-se la mà per oferir un disc on el flamenc es deixa acompanyar pel jazz i el jazz es deixa portar pel flamenc. Hands és el resultat de tres anys de compartir experiències i posada en comú dels diferents universos sonors.

Per últim, a la secció de cinema us recomanem la pel·lícula Moon, dirigida per Duncan Jones (fill de David Bowie), que ens explica la història de Sam Bell, un miner que treballa en una explotació a la Lluna i que després de tres anys està a tan sols un parell de setmanes de poder tornar a la Terra… Però uns esdeveniments inesperats faran que això resulti més complicat del que sembla.
Aquesta exitosa cinta, amb 4 premis al Festival de Sitges de 2009, ens remet als clàssics de la ciència ficció, recreant amb gran precisió una atmosfera opressiva, terrorífica i claustrofòbica monopolitzada per l’excel·lent Sam Rockwell.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari