Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Leonardo Da Vinci -cara a cara-

portadaEl llibre que us presentem avui com a novetat, Leonardo Da Vinci -cara a cara-, és un anàlisi il·lustrat de totes les teories existents sobre la imatge de Leonardo da Vinci, escrit Cristian Gálvez, periodista, actor i especialista en l’artista del renaixement.

«Molts dels manuscrits sobre anatomia humana estan en possessió de Francesco Melzi, un gentilhombre de Milà que era un home bell en el temps en què Leonardo vivia i al que li professava un gran afecte. Francesco aprecia i conserva aquests treballs com a relíquies de Leonardo, juntament amb el retrat d’aquest artista en la seva feliç record. »

Amb aquestes paraules Giorgio Vasari, un dels primers historiadors d’art i autor de les biografies dels artistes italians durant el Renaixement, assegura que hi ha un retrat de Leonardo da Vinci que Francesco Melzi, alumne, secretari i marmessor de l’artista florentí, va guardar a morir el mestre. Per tant tenim una referència històrica real de la imatge.

A què retrat es referia Vasari? ¿A suposat autoretrat que guarda la Biblioteca Reial de Torí i que mundialment es reconeix com a tal?, o per contra, al retrat que va fer Francesco Melzi mentre el seu mestre seguia amb vida? Són compatibles els dos retrats? Coincideixen aquests rostres amb la resta de l’imaginari de Leonardo da Vinci, tals com el de L’home de Vitruvi de Venècia o els de L’últim sopar de Milà? Qui és l’home representat en la Tavola Lucana?Christian-Galvez-

A través d’aquestes pàgines, prologades pel prestigiós historiador Ross King, s’analitzen totes les teories que erudits, historiadors i experts en art han elaborat al voltant de la imatge del mestre florentí amb un únic objectiu: trobar el veritable rostre del polímata més conegut de la història de la humanitat: Leonardo da Vinci.

Christian Gálvez (Madrid, 1980) és actualment una de les cares de la televisió, on condueix amb èxit el concurs cultural Pasapalabra des de fa nou anys. Així mateix és el director de la productora 47 Ronin, S. L., empresa destinada a potenciar el talent de joves promeses. Des de 2009 compagina la seva feina a la televisió amb la investigació de les grans figures del Renaixement, com Leonardo, que ha estat el tema estrella de les seves conferències, i viu a cavall entre Madrid i la Toscana. De la seva curiositat i afany investigadors va sorgir Matar Leonardo da Vinci, el seu debut literari, que va obtenir gran èxit de venda i crítica. La novel•la, primer volum de les seves Crónicas del Renacimiento, va aconseguir les cinc edicions i porta més de 38.000 exemplars venuts. Rezar por Miguel Ángelés la segona entrega d’una trilogia sobre el Renaixement que uneix thriller històric amb literatura d’aventures al més pur estil Dan Brown o Alexandre Dumas.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu més documents sobre Leonardo da Vinci i les seves obres.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari