Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


35ena edició del Saló del Còmic de Barcelona

cartel_29x46_SC17_sinlogos_V3Des del 30 de març fins al 2 d’abril es celebra a la Fira de Barcelona Montjuïc la 35ena edició del Saló del Còmic de Barcelona, organiztat per FICOMIC.

El saló ocuparà 50.000 metres quadrats, un 10 per cent més que en l’anterior edició, i continua el seu creixement en activitats i expositors amb la participació d’editorials i llibreries, a més d’empreses del sector audiovisual, de l’entreteniment interactiu i del licensing cada cop més lligat al còmic.

El certamen també té espais reservats pels autors i pels fanzines, i també per associacions i entitats que promouen el còmic i la cultura popular. La internacionalització del certamen creix amb la participació d’autors, editors i empreses audiovisuals de diferents països.

Un dels eixos temàtics del certamen tindrà a veure amb la presència de l’aviació en el còmic, un gènere que té veritables obres mestres, que comptarà amb una gran exposició amb avions reals de diferents èpoques.

El certamen comptarà amb una gran exposició sobre el centenari de la revista TBO, que farà un repàs pels seus principals autors i sèries amb un apartat especial dedicat a Josep Maria Blanco, guanyador del Gran Premi del Saló en la passada edició.

A més, el certamen tindrà mostres dedicades a dues llegendes del còmic nordamericà: Will Eisner, l’autor de The Spirit, de qui celebrem el centenari, i Milton Caniff, tot un pioner i un mestre de l’art seqüencial de qui exposarem 90 originals.

300_x_will-eisner 300_x_tbo-josep-maria-blanco 300_x_milton-caniff-1979

Pel que fa als autors estrangers convidats, tindran gairebé una trentena de noms que conformen un ampli ventall del present i el futur del còmic internacional amb autors com Dave Gibbons, Hermann, Bryan i Mary Talbot, Sole Otero, Jill Thompson o José Muñoz, entre d’altres.

Gibbons2 mary-and-bryan-talbot HERMANN_NB

I, com sempre, a les dues sales d’actes del Saló es celebraran xerrades, taules rodones, presentacions de novetats editorials i projeccions, entre moltes altres activitats i als estands es podrà aconseguir la signatura dels autors que visiten el Saló.

A les Biblioteques de Vilanova podreu trobar molts dels còmics nominats als Premis del Saló.

Millor obra d’autor/autora espanyol/a publicada a Espanya el 2016

ala rota  intemperie lamia materia-port presas facilesgranhotelabismo

Millor obra d’autor/autora estranger/a publicada a Espanya el 2016

122-8_cuadernos_japoneses_website_0 p-favorita paciencia_web_1 L.10EBBN001591.N001_LASTMANt1_JAQ_FR la-luna-al-revés-portada lavision intrusos escapar

Al vestíbul del Biblioteca trobareu una exposició de fons amb els còmics nominats, els dels autors convidats i dels còmics relacionats amb les diferents exposicions.

Amb motiu del Saló hem volgut dedicar una atenció especial al còmic infantil i per això el programa de ràdio de les Biblioteques Més content que un Gínjol ha dedicat un especial al còmic infantil on s’han presentat novetats d’editorials com ECC Ediciones, Sallybooks, Planeta Còmic, La casita roja, Panini Comics, Mamut Ediciones o Astiberri.

També vam aprofitar per entrevistar al Jorge Fornés, dibuixant de còmics vilanoví que treballa pel mercat nord-americà.

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari