Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


75 anys del naixement de Mario Vargas Llosa

Mario Vargas LlosaVargas Llosa reb el NobelEl 28 de març de 1936, a Arequipa (Perú), va néixer Mario Vargas Llosa, escriptor en llengua castellana, considerat un dels novel·listes i assagistes més importants contemporanis.

La seva obra ha rebut nombrosos premis des que va començar (al 1952 va obtenir el segon premi del III Concurso de Teatro Escolar y Radioteatro Infantil del Ministerio de Educación Pública per la seva obra “La huída del Inca”). Entre els més reconeguts, el Premi Nobel de Literatura (2010), el Premio Cervantes (1994) i el Premio Príncipe de Asturias (1986).

Escriptor prolífic en diversos gèneres literaris que inclou la crítica literària i el periodisme, actualment col·labora amb el diari “El País” i la revista “Letras libres”. Entre les seves Portada de “La fiesta del chivo”novel·les tenim comèdies, novel·les policíaques, històriques i polítiques. I s’hi detecta certa influència europea, ja que ha residit en diversos països d’Europa gran part del temps des de 1958, quan inicià la seva carrera literària. Gran part de la seva obra la podeu consultar a les biblioteques de Vilanova, i ara podeu consultar el catàleg fent un clic aquí.

Vargas Llosa va començar a ser reconegut als anys 60 amb novel·les com “La ciudad y los perros” (1962), “La casa verde” (1965) o “Conversación en la catedral” (1969). Fins al 2010 amb la publicació de “El sueño del celta”.

La seva obra ha estat traduïda a diferents idiomes. Fins i tot, algunes de les seves obres han estat adaptades i portades al cinema, com “La fiesta del chivo” i “Pantaleón y las visitadoras”. Tot seguit teniu el trailer de d’aquesta última:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari