Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Llibres sobre amigurumis

P1010955

Fins al 8 de gener podeu visitar al vestíbul de a la Biblioteca Armand Cardona l’exposició d’Amigurumis.

Els amigurumis són una tendència o moda japonesa que consisteix a teixir petits ninots mitjançant tècniques de croxet o ganxet. Els amigurumis prenen forma principalment d’animals com a ossets, conills, gats o gossos, però també adquireixen altres formes com a menjars, plantes, i fins i tot accessoris com a bosses, bijuteria, etc.

En general, els amigurumis es teixeixen usant llana o fil de cotó. Aquests materials varien en grossor, color, textura i en composició, que van des de 100% llana d’ovella a la utilització de fibres sintètiques, com l’acrílic i spandex en diferents percentatges.

Per teixir-los, s’usen agulles de croxet o ganxet. La grandària del ganxet a utilitzar, en general, ve suggerit en l’etiqueta del cabdell de llana que s’emprarà per realitzar l’amigurumi.

Pel farciment dels amigurumis es fa servir escuma o fibra siliconada (cotó o ploma sintètica) com la que porta qualsevol peluix de farcit. La forma bàsica i més difosa dels amigurumis és l’esfera. No obstant això, la versatilitat d’aquesta tècnica permet crear una infinitat de formes tant en pla com en volum permetent així que la varietat de dissenys sigui pràcticament infinita.

Són nombrosos els patrons que es poden trobar buscant bibliografia especialitzada, tot seguit us presentem algunes de les darreres novetats que trobareu a la Biblioteca.

CUBIERTA MAGICOS AMIGURUMI.indd PORTADA AMIGURUMI GANCHILLO CUENTOS.indd 51+y8jUbFkL._SX379_BO1,204,203,200_

Muñecos mágicos Amigurumi de Mari-Liis Lille. Editorial El Drac. Aquest llibre obre les portes a un món màgic de ninots i joguines. Conté 15 projectes de Lilleliis. En ell es trobaran animals i ninots Amigurumi de diverses grandàries, amb unes pràctiques i senzilles tècniques i explicacions, que permeten començar a teixir a ganxet de seguida i descobrir el divertit, relaxant i gratificant que és confeccionar aquests adorables ninots.

Amigurumi en los cuentos clásicos de Tessa van Riet-Ernst. Editorial El Drac. En aquest llibre t’ensenyen a fer amb la tècnica de punt de ganxo els personatges dels vuit contes clàssics més coneguts, explicats pas a pas i amb els seus gràfics. L’originalitat dels personatges està en el toc personal que els ha donat l’autora, afegint el tipus de vestuari i accessoris propis dels ninots Amigurumi, però dins de l’ambient de cadascun dels contes.

Aves de ganchillo de Kerry Lord. Editorial Promopress. Gaudeix teixint aquesta col·lecció plena de color amb aus com un flamenc vergonyós, un mussol escriptor de novel•les romàntiques i un faisà políticament incorrecte. Cada au pot teixir-se en quatre grandàries diferents el que suma un total de 160 possibles patrons. Els patrons es fan amb punts bàsics i estan agrupats per dificultat. El llibre inclou guies tècniques pas a pas per a principiants.

Trobareu més llibres d’aquesta matèria al Racó Fet a mà: amigurumi

Us deixem amb un vídeo de Canal Crochet per fer els tres reis mags de ganxet.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari