Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


El niño en la cima de la montaña

Nin?o en la cima de la montan?a, El_137X220De pare alemany i mare francesa, Pierrot ha tingut una infància no molt diferent de la de qualsevol nen de la seva època. Tot i això, ens trobem a París, corre l’any 1935 i la guerra que s’acosta trastocarà el destí de milions de persones. Després de la mort prematura dels seus pares, Pierrot haurà separar-se de la seva íntima amiga Anshel i abandonar França per viure amb la seva tia Beatrix, que treballa de majordoma en una mansió imponent erigida a la part alta d’una muntanya. Però no és una casa qualsevol; es tracta ni més ni menys que de l’Berghof, l’enorme residència que Adolf Hitler posseeix als Alps de Baviera.

Així, als seus set anys, allotjat de manera involuntària en l’entorn íntim del totpoderós Führer, Pierrot es veurà immers en un món tan estranyament seductor com perillós. En ell no hi ha lloc per a la innocència, i quan al final de la guerra és capturat pels aliats, Pieter -com ara es diu- a de portar un pes insuportable en la seva consciència. Al seu retorn a París, aclaparat per la culpa, un aspecte clau de la història sorgirà com una taula de salvació, i l’inesperat desenllaç serà una mostra més de la insondable dimensió del perdó i l’amistat.

 

Aquest és el fil argumental de la novel·la que us presentemboyne avui, El niño en la cima de la montaña, de John Boyne. Gairebé deu anys després d’El noi del pijama de ratlles, John Boyne torna a escriure sobre un nen que pateix les conseqüències de l’horror nazi i, en aquest cas, aconsegueix poc menys que una proesa: despertar en el lector compassió i empatia per qui comet el crim atroç de la traïció i el silenci. Aquest cop, però, des de la perspectiva del botxí.

John Boyne va néixer el 1971 a Dublín, Irlanda. Es va formar al Trinity College i a la Universitat d’East Anglia, a Norwich. Boyne viu a la seva ciutat natal.
Entre les novel·les que ha publicat destaca El noi del pijama de ratlles, que s’ha traduït a més de quaranta idiomes i de la qual s’han venut més de cinc milions d’exemplars. Guanyadora de dos Irish Book Awards i finalista del British Book Award, va ser duta al cinema el 2008. A l’estat va ser guardonada amb el Premi dels Lectors 2007 de la revista Qué Leer i va romandre més d’un any en les llistes de llibres més venuts.

portades
John Boyne és així mateix autor de Motí al Bounty, La casa del propòsit especial, Quedeu-vos a la trinxera i després correu, El Increíble caso de Barnaby Brocket, i El pacifista, que podreu trobar a la Xarxa de Biblioteques municipals de la ciutat.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari