Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de Novetats – Març 2011

Selecció de novetats

Ja podeu trobar a la Biblioteca Armand Cardona la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent al mes de març, que inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil (lectura i coneixements), música, cinema, fotografia i còmics.Aquest mes destaquem, entre les novetats per adults, el llibre de memòries del recentment desaparegut Ted Kennedy Los Kennedy: mí familia, en el qual el petit dels nou germans Kennedy introdueix els lectors en l’interior de la seva família, recreant la vida amb els seus pares i germans, explicant la influència que exerciren en ell i descrivint l’angoixa que patí després dels assassinats de John i Robert Kennedy.

També us volem recomanar la darrera novel·la de Joan Barril, Les terres promeses, que ens explica la història del Robert, un barceloní que es guanya la vida blanquejant diners. Quan es disposa a fer la darrera entrega un huracà interromp el trànsit aeri i es troba atrapat a l’aeroport de Cayo Tendido, Cuba. Durant les hores d’espera, Lucía, una anciana cubana, explica el fets que van passar en aquella mateixa illa la darrera setmana de 1958, quan Fidel Castro estava a punt d’entrar a l’Havana.

Selecció de novetats 1

Entre els còmics destaquem ¡Puta guerra! 1914-1919 el reton de Tardi a les trinxeres de la 1a Guerra Mundial, on ens ofereix tot un estudi del conflicte narrat cronològicament amb la veu i l’art que l’han fet tot un referent del còmic francès. L’obra inclou un documentat dossier realitzat per l’historiador Jean Pierre Verney amb els fets, dates i xifres rellevants d’aquesta terrible guerra.

Entre les novetats de la secció infantil destaquem la lectura Diari d’una penjada, de Rachel Renée Russell, que ens relata les peripècies de Nikki Maxwell: des de la seva vida a la nova escola, passant per la batalla amb la mare per un iPhone, el seu entusiasme pel dibuix i els estranys sentiments d’amor/odi envers la Mackenzie, la que serà la seva rival.

També us recomanem el film Donde viven los monstruos que, basat en el meravellós conte il·lustrat de Maurice Sendak, i ideat pel creatiu Spike Jonze ens presenta al Max, un nen que se sent sol però necessita un lloc on amagar-se. Max té atacs de ràbia, però encara no sap perquè; està creixent i vol conèixer els seus monstres interiors, les seves emocions…

Selecció de novetats 2

Pel que fa a la música us presentem el primer treball d’Isabelle Geoffroy, que així és com es diu aquesta nova cantautora francesa, Zaz que ha estat acollit amb un gran èxit de públic i crítica. Aquest Zaz és una combinació d’estils: des de la tradicional Chanson, a altres com blues, rap o música llatina.

Per últim, a la secció de cinema us recomanem la pel·lícula Gran Torino que conta la història de Walt Kowalski, veterà de la guerra de Corea i obrer jubilat del sector de l’automòbil que té per màxima passió cuidar del seu més preuat tresor: un Gran Torino del 72. Eastwood, amb una narració directa i rica en detalls, ens parla dels temes més recurrents en la seva filmografia: la família, la guerra, la pèrdua i la fe en la condició humana.

En el següent enllaç us podeu descarregar el full d’aquest mes: Selecció de novetats – Març

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari