Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


El Club de lectura d’Adults al TNC

El passat dissabte, 19 de febrer, el Club de lectura d’Adults de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell va anar al Teatre Nacional de Catalunya a presenciar en viu una de les obres que amb anterioritat havien llegit al Club: Pedra de tartera de Maria Barbal.

El CL d’Adults de la Cardona al TNC

Pedra de tartera va suposar el debut literari de Maria Barbal (Tremp, 1949), i ben aviat es va convertir en un text clàssic i un autèntic fenomen editorial en diversos països, amb més de cinquanta-cinc edicions en diverses llengües. Ambientat fonamentalment en el Pallars nadiu de l’autora, el llibre és el relat en primera persona de la vida de Conxa, que va des de començament del segle XX fins a la dècada de 1960. Un relat magnífic sobre la supervivència i el desarrelament.

Van gaudir del muntatge dirigit per Lurdes Barba i adaptat per Marc Rosich, en el qual els temps de la novel·la travessen i conviuen en l’espai d’una cuina; aquest muntatge il·lumina un dels textos essencials de la literatura catalana contemporània amb el prisma dels records, els fantasmes, les pors i les esperances.

3 Comentaris fins ara

 1. Mercè Foradada Divendres 25 de Febrer de 2011 - 19:00 h

  Realment va ser una sortida molt rodona i el fet que tinguéssim la novel·la tan actualitzada crec que va ajudar a poder apreciar millor els mèrits de l’adaptació teatral, d’altra banda molt fidel i ben resolta.
  Jo també m’apunto a repetir-ho (encara que amb els “japos” ho tenim cru).
  El repicó de Pedra de tartera serà quan la Maria Barbal ens visiti a la biblio (abril o maig, ja confirmat!

 2. Juanjo Milà Divendres 25 de Febrer de 2011 - 12:17 h

  La veritat que és tot un encert que tant la biblioteca com el club de lectura organitzin aquest tipus de sortides que són molt interessants, sobre tot si hem llegida l’obra al club.
  Crec que a la propera sessió ja es comentarà l’obra, però las sensacions de tothom al sortir va ser molt bones.
  Hem van agradar molt les escenes dels balls amb la música d’acordió dels pirineus (escena que no hi ha paraules però en les que hi ha un contingut emocional molt fort),tot el montatge audiovisual i la posta en escena dels actors i actrius i especialment la de la Conxa.
  Espero tornar a compartir una altre sortida com aquesta.

 3. Martina Dimecres 23 de Febrer de 2011 - 8:54 h

  Feu molta patxoca 😉

Deixa un comentari