Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Club de cinema, Richard Linklater

 todosAquest dimarts dia 2 a les 18 hores torna el Club de Cinema de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, a càrrec del Cineclub Sala1, que a partir d’ara es farà el darrer dimarts de mes i on es comentarà la pel·lícula projectada el dimarts anterior, en aquest cas Anomalisa, de Charlie Kaufman i Duke Johnson.

En acabar, i al Teatre Principal es projectarà la pel·lícula Todos queremos algo, de Richard Linklater, autor també del guió.boyhood

Jake arriba a la Universitat de Texas a la seva esportiu, amb les finestretes baixades i la música a tot volum. Queden només uns dies perquè arrenqui el curs, però pensa aprofitar-los per coneixent noies, anant a festes i fent amics. Aquest és el punt de partida de la pel·lícula.

Seqüela espiritual de Dazed and Confused, ambientada en els anys 80. Els protagonistes, un grup de jugadors de beisbol a punt d’ingressar a la Universitat, són conscients que les obligacions de l’edat adulta són ja ineludibles.

antes del amanecerEl cinema de Richard Linklater va començar a imposar-se en certs cercles a partir de Boyhood (2014), la seva pel·lícula anterior, potser perquè revestia d’un caire respectable el que en gran part de la seva filmografia prèvia eren cròniques aparentment desenfadades sobre el que significa viure, moure, interactuar i pensar -en el sentit ampli de la paraula- a l’Amèrica contemporània.Antes_del_atardecer

En efecte, Linklater portava fent cinema des de mitjans dels 80, i entre altres coses era el responsable de la trilogia composta per Antes del amanecer (1995), Antes del atardecer (2004) i Antes del anochecer (2013), que seguia les aventures d’una parella -i d’un parell d’actors: Ethan Hawke i Julie Delpy- al llarg de vint anys de trobades i desencontres.

A_Scanner_DarklyPerò el nostre home també havia dirigit productes tan diferents a aquests com a Escuela de rock (2003) o Una pandilla de pelotes (2005), cinema de gènere, cinema d’adolescents, cinema d’esperit sèrie B que, en el fons, albergava les mateixes càrregues de profunditat: primer, una visió alternativa sobre el concepte americà de “comunitat”; i segon, una reformulació de l’estil clàssic filtrat per les noves onades europees dels 60 i el nou Hollywood dels 70.

En aquest sentit, Todos queremos algo és una mena de culminació, ja que combina magistralment l’arrel més popular del cinema de Linklater amb el seu propi revés, de manera que acaba reflexionant amb absoluta espontaneïtat no només sobre la història recent d’Amèrica sinó també sobre les seves maneres de representació cinematogràfics.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de la ciutat també trobareu A Scanner darkly, del mateix autor.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari