Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


The Penguins: 5 anys a ritme de reggae per a tota la família!!!

250216111126_reggae_xics_barts_gr

The Penguins és una destacada formació de música moderna per als més petits que ha aconseguit reinventar i apropar a un nou públic el repertori infantil i tradicional clàssic català, mesclant-lo a través dels seus arranjaments de reggae i ska amb la música jamaicana.

Durant aquesta mitja dècada ha anat consolidant aquesta proposta i The Penguins han arribat a fer més de 150 concerts, han venut al voltant de 10.000 discs i gràcies a la seva progressió continua ofereixen un dels espectacles infantils més consolidats del país, que fins i tot ha estat guardonat amb el premi ARC com a millor espectacle per a públic familiar.

Cançons clàssiques com ara ‘El lleó no em fa por’, ‘El cuiner’, ‘El cargolet’, ‘El poll i la puça’, ‘El gripau blau’, ‘La fera ferotge’, ‘Marrameu torra castanyes’, ‘Pere Gallarí’, ‘Una mosca volava per la llum’….ressonen amb més ritme i força que mai a través de The Penguins, ja que les versions d’aquestes peces infantils populars i cançons d’autor estan passades pel sedàs dels ritmes jamaicans.

14158906329811-0-680x276

Però The Penguins és molt més que un grup de música familiar, és un projecte pedagògic. Sota la iniciativa del guitarrista del grup, Oriol Serna, llicenciat en Magisteri Musical i professor a l’escola municipal de música de Sant Esteve Ses Rovires. El seu objectiu es primar i prioritzar la qualitat i l’educació musical amb la voluntat de transmetre un estil de música al més petits i, al mateix temps, enriquir la seva trajectòria personal com a banda i com a músics.

Es tracta d’una proposta apta a totes les edats on, a banda de l’assistència a un concert, es podran descobrir els diferents instruments que componen el conjunt (corda, vent i percussió), cantar, descobrir alguns dels secrets dels ritmes caribenys i, fins i tot ballar!

The Penguins és una formació d’onze músics, nascuda a Sant Feliu de Llobregat. Tenen un ampli bagatge musical, doncs van començar la seva aventura musical tocant música jamaicana per un públic més adult.

El grup actua aquest diumenge 23 d’octubre a l’Auditori Eduard Toldrà per presentar el seu darrer treball, un CD commemoratiu dels cinc anys de trajectòria com a banda de música familiar.

Trobareu els seus discos a les Biblioteques de Vilanova: The Penguins – Reggae per xics

No us els perdeu! Us deixem amb el videoclip de la cançó ‘La Mosca’.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari