Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Harry Potter i el llegat maleït de J.K.Rowling

978841636775El passat dimecres 28 de setembre és posava a la venda la nova aventura d’en Harry Potter. Aquesta setmana el trobareu com a novetat a la Biblioteca Armand Cardona.

Harry Potter i el llegat maleït, publicat en català per Empúries, és la vuitena història en la sèrie de Harry Potter i la primera història oficial de Harry Potter que s’ha portat al teatre. L’ estrena mundial de l’obra va tenir lloc al West End de Londres el 30 de juliol de 2016.

Basada en una nova història original de J.K. Rowling, John Tiffany i Jack Thorne, Harry Potter i el llegat maleït ens transporta al futur. La història se situa dinou anys després de la conclusió de Harry Potter i les relíquies de la Mort, i segueix la vida de Harry Potter, ara un empleat del Ministeri de Màgia, i el seu fill menor Albus Severus Potter.

Ser Harry Potter no ha sigut mai senzill, i continua sense ser-ho ara que és un empleat carregat de feina a la Conselleria d’Afers Màgics, marit i pare de tres fills en edat escolar.

Mentre en Harry de conviure amb un passat que es resisteix a quedar-se enrere, el seu fill petit, l’Albus, intenta alliberar-se del pes d’un llegat familiar que no ha volgut mai. Però de cop el passat i el present es conjuguen de manera sinistra, i pare i fill descobreixen una veritat desagradable: a vegades el mal sorgeix als llocs més inesperats.

ICULT HARRY  ALBUS Y GINNY POTTER

J.K. Rowling és l’autora de la sèrie més coneguda mundialment, els set llibres de Harry Potter, publicats entre el 1998 i el 2008. Tots els llibres de la sèrie han venut més de 450 milions d’exemplars arreu del món, s’han traduït a més de 200 països, i a 73 llengües, i s’han convertit en vuit pel3lícules.

J.K. Rowling ha rebut nombrosos premis al llarg de la seva carrera, incloent-hi el Príncep d’Astúries, el Hans Christian Andersen o el de la Legió d’Honor de França. Contribueix a moltes causes benèfiques i és la fundadora de Lumos, que treballa per canviar les vides d’infants desfavorits.

Tot i que l’escriptora va dir que després de la darrera novel·la deixava de banda el personatge de Potter, ella mateixa continua mantenint viva la seva essència amb comentaris sobre la saga a esdeveniments, a les xarxes socials o al web oficial sobre el personatge.

Rowling, que no va participar al guió de les pel·lícules, si ha escrit el guió de la pel·lícula Animales fantásticos i dónde encontrar-los, una mena d’spin-off i preqüela al mateix temps, de les aventures de Harry Potter. Aquest volum era un llibre de text de l’escola de mags a la ficció. L’estrena està prevista per aquesta tardor i la pel·lícula està protagonitzada pel guanyador d’un Òscar, Eddie Redmayne.

Us deixem amb un vídeo de la mateixa J.K.Rowling mostrant els preparatius i assajos de l’obra de teatre.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari