Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


A la recerca dels tresors perduts

Imatge exposició

Aventura, tresors, història, investigació, cinema, col·leccionisme, arqueologia … són molts els elements que conflueixen al Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) a Barcelona, doncs aquest estiu i fins el 25 de setembre acull l’exposició A la recerca dels tresors perduts, que ret homenatge a l’arqueòleg cinematogràfic Indiana Jones.

eN BUSCA DE LA ARCA PERDIDAEl MAC i Rubens Produccions organitzen l’exposició amb motiu del 35è aniversari de la primera de les pel·lícules de la saga, A la recerca de l’Arca Perduda. La mostra va desgranant cada un dels tresors arqueològics més preuats dels quatre films, exhibeix vestuari d’algun dels seus personatges, com el barret d’Indiana Jones, i reflecteix la realitat i la ficció de diversos aspectes històrics dels films. L’exposició comissariada per Rubén Molins s’ha museografiada emulant l’Area 51, la secretíssima base del desert de Nevada on EEUU amaga els seus majors secrets, entre ells, l’extraterreste de Roswell i l’Arca de l’Aliança, que es mostren a la primera i quarta pel·lícula de la saga.TEMPLO MALDITO

Fent un repàs ràpid a l’exposició, parla de l’Idol d’or de la Fertilitat, de l’Arca de l’Aliança i del Capçal de Ra de A la recerca de l’Arca Perduda, de les pedres de Shiva Linga de Shakara i del copiós sopar de El temple maleït, del Sant Graal i dels manuscrits de l’últim cavaller de Última Creuada i finalment de la Calavera de cristall i de la Daga imperial d’Orellana de El regne de la Calavera de cristall.

A la mostra es detallen algunes fonts escrites que han servit per documentar els films, com l’Antic Testament, la Bíblia, El conte dels tres cavallers i els Escrits de Shankara.

EuLTIMA CREUADAl diumenge 18 de setembre hi haurà dues activitats complementàries a l’exposició, a les 11h, projecció de curtmetratges fan-films i documentals d’Indiana Jones, i a les 12h, una conferència Història d’una saga, realitat i ficció, a càrrec de Rubens Produccions. Per assistir cal reserva prèvia.

Aquesta exposició és perfecte per a cineastes aficionats a Indiana Jones i per a gent interessada en la història i l’arqueologia. Si es vol rememorar les pel·lícules i aprofundir en aquests films, les biblioteques de Vilanova tenen fons documental relacionat amb Indiana Jones, aquí teniu l’enllaç.

A banda de l’exposició sobre els films d’Indiana Jones al MAC (Museu d’Arqueologia de Catalunya) s’hi poden veure veritables joies de l’arqueologia i nombrosos descobriments arqueològics propers al nostre entorn, com per exemple, la Cova del Gegant a les costes del rEINO DE LA CALAVERA DE CRISTALGarraf, on s’hi han trobar restes humanes de neandertals i restes de sílex. Per a més informació sobre arqueologia a Catalunya aquí teniu una selecció al catàleg de la biblioteca.

El MAC té diverses seus, Barcelona, Empúries, Girona i Ullestret, que ofereixen, durant tot el mes de setembre i durant l’any, una àmplia gama d’activitats complementàries per a tots els públics: visites teatralitzades, visita a un vaixell especialitzat amb arqueologia subaquàtica, tallers de mosaic, tallers familiars… En concret el MAC de Barcelona farà tallers familiars sobre els Romans que finalitzaran amb una petita excavació al sorral completada amb una fitxa d’arqueòleg, el dissabte 24 i els diumenges de setembre a les 11h, l’edat aproximada és entre els 6 i 12 anys i són gratuïtes, com que l’aforament és limitat cal una reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al telèfon 934232149. 

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari