Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Sopa de Cabra

sopa1

Després de quinze anys separats, la banda gironina torna a trobar-se per iniciar una gira molt especial en la qual recorreran tota Catalunya per presentar el seu nou àlbum Cercles.

Aquest diumenge 31 de juliol La Daurada Beach Club acollirà el concert de presentació del disc a la nostra ciutat.

Després de 14 anys de silenci discogràfic, el grup va prometre que, si un dia decidia tornar als escenaris, només ho faria amb cançons noves.

Cercles s’ha convertit en un dels discs més importants de la carrera de la banda. Des del seu llançament , ha entrat setmana rere setmana a les llistes de vendes com el disc cantat en català més venut de l’Estat del darrer trimestre del 2015.

sopa-de-cabra-cercles-portada

Els orígens de Sopa de Cabra es remunten a l’any 1979. El guitarrista Josep Thió formà el grup Copacabana amb uns companys d’institut. Moltes de les primeres cançons del grup, van ser escrites originalment per aquesta formació.

La banda es va dissoldre el 1984, quan Thió marxa per complir el servei militar obligatori. Al seu retorn a Girona, Thió es va dedicar a formar una nova banda, que es convertiria en Sopa de Cabra, amb el baixista Francesc “Cuco” Lisicic, el guitarrista Joan “Ninyín” Cardona i el bateria Josep Bosch. La formació es va completar amb la incorporació de Gerard Quintana, que també havia anat a l’escola amb els membres de Copacabana, a la veu.

El nom del grup prové del nom del disc ‘Goats Head Soup’, de principis dels anys 70, dels The Rolling Stones.

sopa de cabra

El grup va publicar la seva primera maqueta l’any 1988. Entre les 12 cançons que incloïa estaven els futurs grans èxits de la banda ‘L’Empordà’ i ‘El boig de la ciutat’. La maqueta va arribar a mans del director de Salseta Discos, que va apostar pel grup i van produir els seus primers llarga durada: Sopa de cabra (1989) i La roda (1990).

D’aquests LP van sortir temes tan populars com ‘El carrer dels torrats’, ‘Per no dir res’, ‘Mai trobaràs’ o ‘No tinguis pressa’. El grup es va fer molt popular, va realitzar una gira de més de vuitanta concerts que els van portar a actuar a altres territoris de parla catalana i fins i tot a Madrid.

A causa d’ aquest èxit, el grup va decidir enregistrar un disc en directe durant dos concerts a la Sala Zeleste, el popular Ben endins (1991). Van acabar l’any amb la publicació del seu darrer treball amb Salseta records, Girona 83-87. Somnis de Carrer.

sopa-de-cabra-ben-endins

Després d’un període de descans, el grup va signar un contracte amb Ariola per tres discos, sent el primer d’ells Mundo Infierno (1993), on cantaven en castellà. La mala acollida de l’àlbum va fer que complissin la resta del seu contracte sense massa entusiasme i es decidissin a crear la seva pròpia companyia amb seu a Girona, Música Global.

Sota aquest segell publiquen els seus tres darrers treballs, que els van reconciliar amb el seu públic. El 2001 publiquen el seu darrer àlbum, Plou i fa sol i enceten una gira de comiat per Catalunya, Illes Balears i València.

Els membres del grup van seguir les seves carreres per separat, però el 2011 es van tornar a reunir per fer tres concerts per commemorar el 25è aniversari de la creació de la banda. Durant aquells concerts es va començar a gestar la reunificació del grup, que es va confirmar el 28 de març del 2015 amb una actuació sorpresa sobre el teulat de l’Oficina de Turisme de Girona.

El 17 de gener, Sopa de Cabra va presentar el seu nou disc, el quinzè de la seva carrera, al Teatre del Liceu de Barcelona.

A l’espai de música de les Biblioteques de Vilanova trobareu els discs de Sopa de Cabra.

Us deixem amb el videoclip del tema que dóna nom a l’àlbum.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari