Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de novetats – Juliol/agost

SelNovetats

Aquesta és la selecció de novetats de l’any 2016, corresponent als mesos de juliol i agost, i que inclou com sempre documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil, música, cinema i còmics.

portades 1
Entre les novetats per adults trobareu 25 edicions del Concurs de Castells de Tarragona, de Jordi Andreu Giner i Jordi Suriñach. El Concurs de Castells de Tarragona és el principal aparador del món casteller. Però lluny de ser “l’espectacle casteller més gran del món”, la cita de la plaça de braus ha tingut una trajectòria farcida d’interrupcions i polèmiques des de la seva primera edició, l’any 1932.

Pel que fa a la literatura, us recomanem la novel·la Paris-Austerlitz, de Rafael Chirbes. El narrador d’aquesta història, un jove pintor madrileny de família acomodada i afiliat al Partit Comunista, rememora, a mode d’urgent confessió que possiblement es degui a sí mateix, i en la que a estones sembla justificar-se, les passes que l’han dut al darrer trajecte de la seva relació amb la Michel.

A la secció infantil us presentem Veig, veig, de Pimm van Hest. Quan el metge li diu a l’Eduard que ha de portar ulleres, ell s’encongeix. No en vol portar! Però la simpàtica senyora de l’òptica li diu un secret: amb les ulleres veurà coses fabuloses que la resta de gent no pot veure. I té tota la raó! Una història sorprenent i emocionant. Encara no has vist les divertides pigues al nas de la Linda?

portades 2
De les novetats de còmics us destaquem Cruzando el bosque, d’Emily Carroll. Bevent del folklore americà i victorià, les tretze històries independents comparteixen punts en comú amb l’imaginari de Stephen King, Tim Burton i Neil Gaiman, amb personatges carregats de personalitat i dobles (o triples) intencions.

Pel que fa a la música us recomanem El poeta Halley, de Love of Lesbian. El cinquè disc en castellà dels de Sant Vicenç dels Horts és un petit assaig en si mateix: tensions amb l’èxit, deriva artística i horitzó d’expectatives. No es pot dir que gaires bandes —en l’espectre de públic dels ‘lesbianos’— tinguin la gosadia de lliurar-li al respectable un disc que, per temàtica, s’escapa del gust dels qui els escolten mirant d’evadir-se.

Per últim, a la secció de cinema us presentem Hombres, mujeres & ninos, de Jason Reitman. Es tracta d’una història que investiga l’efecte d’internet sobre un grup d’estudiants de secundària i també sobre els seus pares. Mostra com aquest invent ha canviat la forma de relacionar-se de la gent. Pornografia, blogs i xarxes socials seran al mateix temps vàlvula de fuita i causa de conflicte dins de la família.

Aquí us podeu descarregar el full amb les novetats dels mesos de juliol i agost de 2016

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari