Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


EAP Crew. Rap amb Ñ

El proper divendres 8 de juliol a les 21h, la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, acull a la terrassa dels llimoners el concert dels ribetans EAP Crew.

XP_eapos

EAP és l’acrònim de ‘El Arte Prohibido’ i representa un grup de joves de Sant Pere de Ribes que han crescut i compartit les seves vides. Al principi, aquesta colla d’amics quedaven per patinar amb els seus skates, però aviat es van interessar en altres aspectes relacionats amb aquesta cultura com el graffiti i també per la música Hip Hop.

D’aquesta colla, uns vuit van començar a rapejar, atrets per la immediatesa que dóna aquesta disciplina per expressar les teves idees.
Actualment, només queden quatre que van decidir seguir endavant amb aquest projecte. Són els MC’s Meits, Rata, Mih i Ches.

El grup es caracteritza per tenir un directe molt potent. La seva proposta destaca per unes lletres directes i alhora molt personals, i uns beats i ritmes molts actuals, però que no perden l’essència del rap de tota la vida.

Tot això, juntament amb els 12 anys de bagatge del grup, fa que als concerts d’EAP Crew es creï un ambient molt familiar, amb molta energia i amb molta compenetració amb el públic.

maxresdefault

El rap (nom originat en l’acrònim de l’anglès Rhythm And Poetry o Rage Against Police) és un estil musical basat en ritmes que sorgeix als barris negres novaiorquesos vinculat des de principis dels 80 als ambients de la cultura hip hop.

A Espanya el moviment arriba a finals dels ’80 a Madrid. Concretament es considera la base militar nord-americana de Torrejón de Ardoz com un dels principals punts d’entrada d’aquest estil musical a la península.

Als darrers vint anys han sorgit grans artistes a diferents zones de país. Destaquen MC’s i grups com: Violadores del Verso, SFDK, Mala Rodríguez, 7 Notas 7 Colores, Solo los Solo o Falsalarma, entre molts altres.

Per oferir-vos un tast d’aquest estil musical us hem preparat una playlist al compte d’Spotify de les Biblioteques de Vilanova:

Imagen2

Els EAP tenen diverses maquetes i alguns videoclips. Us deixem amb un dels últims ‘La calle me habla’

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari