Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Los desafíos de la tierra’ amb David Attenborough

Aquest és el títol de la col·lecció que, editada pel diari ElPaís, la Biblioteca ofereix als seus usuaris i que consta de 15 DVDs. La mirada de David Attenborough, un dels primers a fer documentals sobre el medi ambient, ens ajuda a comprendre el veritable impacte sobre el canvi climàtic mitjançant aquesta sèrie produïda per la BBC.

Aquestes són les entregues que composen la col·lecció:

Entregues de ‘Los desafíos de la tierra’

Sir David Attenborough era amb prou feines un nen quan la seva germana li va regalar un tros d’ambre amb insectes a l’interior que li va deixar fascinat (50 anys després, faria un documental sobre l’ambre). Els veïns admiraven ja aleshores el museu David Attenboroughde fòssils i roques que atresorava el jove David a la seva habitació. Aquí va sorgir una extrema curiositat per la naturalesa que ha portat a aquest naturalista i presentador de televisió a recórrer tot el planeta per retratar la vida salvatge.

Premi Príncep d’Astúries de Ciències Socials en 2009, Attenborough porta mig segle treballant per a la BBC. No rebutja la polèmica i fa anys que alerta dels problemes del canvi climàtic, quan això sonava a xinès, i que s’enfronta als fonamentalistes religiosos que consideren que la teoria de l’evolució de Darwin és un acudit. Les soles de Attenborough, cavaller de l’Imperi Britànic, han trepitjat la pols de tots els racons del planeta.
A Gran Bretanya és tota una celebritat i fins i tot diversos espècimens han estat batejats en homenatge a ell, com el peix fòssil Materpiscis attenboroughi. El 1979 va dirigir i va presentar la sèrie més ambiciosa que mai s’havia fet en la BBC, Life on Earth. La van veure més de 500 milions de persones i va marcar un abans i un després a la divulgació científica.

Us deixem amb un tall d’aquesta prestigiosa sèrie que la BBC va produir durant els anys 80:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari