Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


75è aniversari de la mort de Rudyard Kipling

Aquest passat dimarts, 18 de gener, es commemoraven els 75 anys de la mort d’un dels Rudyard Kiplingmés grans i reconeguts escriptors de finals de segle XIX i primers del XX: Rudyard Kipling.

Nascut el 30 de desembre de 1865 a Bombai, Índia, fou educat a Anglaterra, tornant al seu país natal el 1882. Allà va començar a treballar com a periodista, però ràpidament es va donar a conèixer com a escriptor de contes. El 1886 escriu Departmental Ditties i a partir d’aquest moment la seva carrera literària és un no parar. Seran sobretots contes infantils, com El llibre de la selva (The Jungle Book, 1894), The Second Jungle Book (1895), Just El libro de la selvaSo Stories (1902), i Puck of Pook’s Hill (1906); però també la novel·la Kim (1901); reculls de poemes com Mandalay (1890) i Gunga Din (1890); i les seves nombroses narracions curtes, incloent-hi L’home que va poder regnar (1888) i les col·leccions Life’s Handicap (1891), The Day’s Work (1898), i Plain Tales from the Hills (1888). Se’l considera com un dels principals innovadors en l’art de la narració curta, esdevenint els seus llibres per a infants clàssics de la literatura juvenil.

El 1907, va ser guardonat amb el Premi Nobel de Literatura, sent el primer escriptor en llengua anglesa en aconseguir-lo i, encara avui, sent la persona més jove en rebre’l.

A la biblioteca ens hem afegit a les celebracions exposant el fons que tenim de l’autor al primer pis i aquests són alguns dels llibres que podeu trobar a les Biblioteques Municipals:

Capitans valents
Contes senzills
Kim
El llibre de la selva

Rudyard Kipling (dossier documental per conèixer l’autor)

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari