Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Posem-nos a l’hora! 100 motius per a la reforma horària

portadaEl passat dimecres 9 de març a la biblioteca Armand Cardona Torrandell va tenir lloc una xerrada, Ara és l’hora: la Reforma horària, a càrrec d’Assumpta Baig, mestra i política, i Fabian Mohedano, de qui avui us presentem el llibre Posem-nos a l’hora! 100 motius per a la reforma horària.

Arribes cansat i tard de treballar i probablement no tens prou energia per gaudir de la família ni per dedicar-te a allò que tant t’agrada. Aquest llibre explica els orígens i les conseqüències de per què el nostre país té una organització del temps de vida quotidiana inèdita en cap altre indret del món. Es tracta d’un horari laboral que absorbeix la major part del temps i que deixa una disponibilitat reduïda per portar a terme altres tipus d’activitats personals. A més, l’alteració del ritme circadiari té unes conseqüències devastadores sobre la salut.

El debat de la Reforma Horària ha guanyat força en els darrers anys, per això l’autor apunta algunes solucions en forma de palanques d’acceleració i intenta demostrar principalment que el canvi anhelat és a tocar.

Fabian Mohedano aporta, en aquesta publicació, cent motius que justifiquen i argumenten els beneficis de la Reforma Horària, tot aportant solucions en forma de palanques d’acceleració en cinc àmbits (món laboral, comerç i consum, administració pública, comunitat educativa i la cultura i l’oci) i que intenten demostrar que aquest canvi anhelat és possible.

Fabian Mohedano i Morales (Barcelona, 1975) ésFabian Mohedano Treballòleg i emprenedor social. Actualment diputat al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí.

Llicenciat en Ciències del Treball (UB) i diplomat en Relacions Laborals (UPF). Màster en MBAExecutive (UB) i màster en Mediació i Gestió de Conflictes en el Treball (UCA) i postgrau en Consultoria de Negocis (UPF). És Consultor especialitzat en tres àmbits: creixement d’organitzacions, disseny de plans de formació i usos del temps.

gràficPresideix en la seva primera etapa el Consell Assessor per a la Reforma Horària (CARH) del Govern de la Generalitat de Catalunya com a evolució natural de la Iniciativa per a la Reforma Horària, en la qual exerceix de promotor des del seu naixement.

Activista i dirigent d’organitzacions socials, culturals i educatives al llarg de més de vint anys. Secretari d’organització i secretari general del Moviment Laic i Progressista, president de l’Escola Lliure El Sol, impulsor de XarxAteneu, coordinador de programes de la Fundació Ferrer i Guàrdia i de la Fundació Autònoma Solidària (UAB) i president del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) a través d’Acció Escolta de Catalunya, que prèviament havia presidit.

A la Xarxa de Biblioteques municipals de la ciutat podreu trobar més llibres per a organitzar el temps.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari