Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


El món del Còmic protagonista a la biblioteca Cardona

100 anys d’en MassagranDurant aquest mes de gener el còmic és el gran protagonista de les activitats de la biblioteca Armand Cardona Torrandell.

La primera d’elles, a partir del dia 15 de gener i fins el 4 de febrer, és l’exposició per a tots els públics 100 anys d’en Massagran que pren com a punt de partida la publicació el 1910 de les Aventures extraordinàries d’en Massagran i la seva continuació, Noves aventures d’en Massagran,  novel·les de Josep Maria Folch i Torres, il·lustrades per Junceda.

Aquesta mostra ens aproxima a l’autor i la seva obra i al gènere d’aventures festives i la Ideas de bombero de Semas Martínliteratura infantil i juvenil catalana del moment, tot complementat amb una guia didàctica i quaderns amb activitats pels més menuts.

Dijous 20 de gener a les 19 h., la Biblioteca acollirà la presentació de la novel·la gràfica Ideas de bombero de Sebas Martín, a càrrec del mateix autor. Es tracta del seu quart i darrer còmic, publicat l’octubre de 2010 per Edicions La Cúpula.

Coincidint amb aquesta activitat la Biblioteca ha editat una guia de lectura que porta per títol L’homosexualitat en el còmic, la literatura i el cinema i que recull còmics que tractin sobre aquesta temàtica. La podeu descarregar en pdf en el següent enllaç.

Per últim , el divendres 21 de gener a les 19h., els còmics El Jabato i El capitán Trueno, ambdós obra de Víctor Mora i ambientats en l’època medieval, seran els protagonistes de la xerrada que oferirà Xavier Garriga i que comptarà amb la col·laboració d’Esteve Albiol.

Jabato & Capitán Trueno

La biblioteca Armand Cardona té un fons especial en còmic, la Comicteca, que podeu visitar tant a la pròpia Biblioteca com a la nostra web. També us oferim la possibilitat de consultar el contingut de la nova guia de lectura:

1 Comentari fins ara

  1. Bea dilluns 17 de gener de 2011 - 20:16 h

    Fantàstic! Activitats per a tot tipus de públic interessat en diferents vessants del còmic: infantil, temàtic i clàssic!

Deixa un comentari