Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Els indispensables de Grupcòmic 2015

logoEl Grup de còmic i biblioteques del COBDC presenta la sisena edició d’Els indispensables de Grupcòmic, els 10 títols escollits pels membres del grup com els més rellevants dels editats durant el 2015.

Un any més, el GT vol felicitar totes les editorials que han apostat pel còmic i en especial les que ho han fet pels autors autòctons, que en aquests temps, més que mai, necessiten suport.

La selecció té la voluntat de ser un reconeixement testimonial a partir de la perspectiva que dóna el nostre col·lectiu professional.

arabdelfuturL’àrab del futur de Riad Sattouf

L’autor és un dels col·laboradors de Charlie Hebdo que no era a la redacció de la revista el dia de l’atemptat. Mestre de la sàtira ferotge i de l’apunt costumista, a L’àrab del futur, la seva primera obra autobiogràfica, descriu una infància viscuda entre la Bretanya francesa, la Líbia de Gaddafi i la Síria de Hafiz al-Assad.

Amb una mirada infantil – però no ingènua–, Sattouf pinta un retrat tragicòmic i implacable de la societat àrab de l’època.

la casa de paco rocaLa casa de Paco Roca

Al llarg dels anys l’habitant omple de records la seva casa, testimoni mut de la seva vida. I aquell és també la fidel imatge d’ella. Com les parelles que han conviscut sempre juntes. Així, quan el seu ocupant desapareix per sempre, el contingut de la casa es paralitza per la pols esperant que alguna vegada el seu amo torni.

Es perceben en aquesta nova obra de Paco Roca ressons autobiogràfics que sorgeixen d’una necessitat d’explicar una situació que ha tocat d’a prop a l’autor valencià, tal com ja li succeís amb Arrugues.

chapuzas de amorChapuzas de amor de Jaime Hernández

Jaime Hernandez porta dècades donant-nos a conèixer les preocupacions de Maggie Chascarrillo, una noia que, malgrat anar madurant, mai va deixar de créixer. La vida de Maggie ha anat succeint-se en una saga torrencial que avui es considera una dels cims artístics i narratives de la història del còmic, però com ocorre en les millors històries, els grans secrets encara no havien estat revelats.

cortomaltesCorto Maltés: Sota el sol de mitjanit de Díaz Canales i Rubén Pellejero

1915, Corto Maltès travessa el vast paisatge gelat del Gran Nord, entre Estats Units i Canadà. Porta un missatge del seu amic Jack London destinat a un amor de joventut. A canvi, l´escriptor ha promès a en Corto una nova aventura… i un misteriós tresor.

baixaEl escultor de Scott McCloud

David Smith està disposat a morir per la seva obra… literalment. Gràcies a un tracte amb la Mort, aquest jove escultor aconsegueix complir el seu gran desig de la infància: ser capaç d’esculpir, únicament amb les mans, qualsevol cosa que imagini. Però ara, amb nomes 200 dies de vida per davant, decidir què crear li està resultant més difícil del que pensava. I trobar a la seva ànima bessona a l’últim moment no va a fer-ho més senzill.

garcia¡García! de Luis Bustos i Santiago García

Santiago García i Luis Bustos uneixen els seus talents per plantejar amb García! una novel·la gràfica que beu de la sàtira política i el thriller d’acció amb una evident connexió amb la realitat espanyola. I és que la crisi econòmica i institucional ha fet que la societat d’aquest país es torni més volàtil que mai.

hombre sin talentoEl hombre sin talento de Yoshiharu Tsuge

Publicat al Japó l’any 1985, El hombre sin talento és la història de Sukezo Sukegawa, un dibuixant de manga sense èxit que es reconvertirà en venedor de pedres i de càmeres fotogràfiques antigues però fracassarà en tot sense excepció. Les ànsies per solucionar la seva desastrosa situació econòmica el portaran a fantasiejar amb fer-se monjo o amb descobrir una cura per al càncer o les hemorroides.

El-mundo-a-tus-piesEl mundo a tus pies de Nadar

Els tres relats que componen aquest llibre parlen d’aquesta interrupció, la que vivim avui dia, on s’ha dilapidat el futur d’una generació i ha donat motiu a un nou món on les regles del joc han canviat, on ja no val la pena escrutar el passat per aconseguir respostes o consol. Carlos, David i Sara juguen les seves cartes i aposten fort, tracten de ser felices, de viure i seguir endavant.

ritualesRituales de Álvaro Ortiz

Manuel i Lorenzo són dos amics que acaben d’arribar a Barcelona i que, després d’una llarga cerca, han llogat un pis cèntric que no està malament de preu. Els han explicat que en el pis d’a baix no viu ningú i que és el magatzem d’un anticuario situat en aquest mateix carrer. Però, el fet que, després de mesos vivint allí, ningú entre ni surti d’aquest magatzem comença a inquietar bastant a Lorenzo, fins al punt de convertir-se en una obsessió.

vagabundosLos vagabundos de la chatarra de Jordi Carrión i Sagar

El progrés és un mite –diu el pròleg d’aquest llibre– que deixa al seu pas munts d’escombraries. Els autors d’aquest còmic segueixen els seus múltiples rastres per Barcelona. Encara que la crisi, l’atur o els desallotjaments semblin locals, són en realitat arguments universals: els desequilibris i injustícies del planeta. Per abordar el problema s’opta per l’estratègia de la teleserie ‘The Wire’: si Baltimore és els Estats Units, la Ciutat Comtal és, rabiosamente avui, Espanya o Europa.

Trobareu tots aquests còmics a les Biblioteques de Vilanova.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari