Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Primavera Scrapera – I Trobada d’Scrapbook a Vilanova i la Geltrú

blog_scrapbooking

T’havies decorat mai la carpeta dels apunts de l’escola o l’institut forrant-la amb les fotos dels teus cantants, actors o ídols esportius preferits?
Doncs aleshores segur que t’agrada l’scrapbooking!

L’scrapbooking és un mètode per conservar històries personals i familiars en forma de fotografies, mitjans de comunicació impresos, i records en àlbums decorats. L’scrapbook és el terme anglès per definir un llibre de retalls, és a dir, la tècnica de personalitzar àlbums de fotografies.

Fabricación-de-un-ScrapbookingEl scrapbook o scrapbooking consisteix en multitud de processos creatius com retallar, enganxar o el collage per crear una composició de memòries i records mitjançant les teves fotografies. Aquest divertit passatemps de decorar s’aplica també a cartes, a poemes, a invitacions o a tot allò que et proposi la teva imaginació.

Partint de simples fotografies, es revaloren els records amb ornaments de tot tipus (adhesius, botons, cintes, papers especials, flors seques, rebladures, cintes…) i diversos estils, des del més sofisticat fins al més senzill, depenent del gust personal.

Aquest hobby aconsegueix captar cada dia més adeptes. Només als Estats Units s’estima que existeixen més de 25 milions d’aficionats. De fet, és en aquest país on més arrelament i desenvolupament està tenint. Recentment comença a estar de moda també a Europa. Encara que el seu origen es remunta a diversos segles enrere, la seva popularitat va començar fa uns 15 anys.

cartellEls seguidors del scrapbooking es coneixen com “scrapbookers” o “scrapers” i la seva afició és tal que existeixen multitud de tallers d’ensenyament, fòrums on compartir idees i publicacions de tot tipus. Si bé és cert que, part del seu èxit actual és degut a l’aparició d’un gran nombre d’empreses especialitzades en els accessoris d’aquesta activitat, com papers amb trames i colors, plantilles, adhesius, maquinetes per encunyar, i una infinitat de productes més.

La febre de l’scrapbooking ha arribat a la nostra ciutat i aquest dissabte 16 d’abril entre les 17:30 i les 19h, Neàpolis, l’espai de la tecnologia i les idees de Vilanova i la Geltrú acollirà la primera edició de la Primavera Scrapera.

Els convocants són l’Associacio de Makers Garraf juntament amb 3flowers – retos de tarjetas, Scrap enxaneta VNG i Bocins de paper. La jornada és gratuïta i per participar només cal inscriure’s a: primaverascrapera@gmail.com

En la trobada de dissabte els diferents scrapers podran compartir els seus treballs i les diferents solucions i tècniques escollides per a la confecció dels àlbums. També es convocaran tallers per aprendre algunes d’aquestes tècniques i és previst realitzar un d’aquests a la confecció de punts de llibre i targetes per als nens i nenes de l’Hospital de Sant Joan de Déu en el marc de la celebració de la cinquena edició del Crop MRDM (el Millor Repte del Món) Memorial Rosa Bueno.

Si sou aficionats a l’scrapbook o a altres tipus de manualitat trobareu molts documents relacionats amb el DIY , el Do it Yourself (Fes-ho to mateix, en català) al racó ‘Fet a mà’ de la Biblioteca Armand Cardona.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari