Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


7è Concurs Infantil de Punts de Llibre, hi participes?

Concurs punts llibreLa Biblioteca Armand Cardona Torrandell torna a convocar, amb motiu de la celebració de Sant Jordi i del Dia Internacional del Llibre Infantil, el ja tradicional Concurs Infantil de Punts de Llibres, arribant enguany a la setena edició.
El concurs està dirigit a tots els infants de 1r a 6è de primària i el tema per aquest 2016 és el Rei i la Reina, pares de la Princesa de la llegenda de Sant Jordi.
Caldrà presentar el punt en cartolina blanca mida 5×18 il·lustrada només per una cara. S’acceptaran obres elaborades amb pintura o dibuix, però no s’admetran punts de llibre amb imatges animades, adhesius, elements en relleu, purpurines o retoladors fluorescents.
Cada participant podrà presentar només un punt de llibre i ha de ser una obra inèdita. El termini de lliurament serà de l’1 al 30 d’abril del 2016 a la Biblioteca Armand Cardona.
El punt de llibre s’haurà de presentar dins d’un sobre que inclourà el punt de llibre amb el pseudònim de l’autor anotat al darrera, i un sobre més petit i tancat on hi constarà ben visible el pseudònim a dins del qual hi constaran les dades personals.
El jurat estarà format per Òscar Civit, dissenyador i il·lustrador, Mariló Ventosa, mestra de primària, Miquel Olegario, col·leccionista de punts de llibre i Griselda Ruiz Miracle, tècnica de la Biblioteca. El premi pot quedar desert i qualsevol incidència serà resolta pel jurat.
El Lliurament del premi tindrà lloc el dissabte 11 de juny a les 12h, al finalitzar l’Hora del Conte i el premi consistirà en un lot de llibres i la impressió del punt de llibre per a la diada de Sant Jordi del 2017.
Un cop feta una selecció dels punts de llibre presentats es farà una exposició que es podrà visitar a la sala infantil de la Biblioteca del 18 de maig al 18 de juny.
Entre l’1 i el 30 de juliol es podran recollir els punts de llibre que no hagin estat premiats. Després d’aquesta data, la Biblioteca en farà l’ús que cregui necessari.
L’autor/autora del punt de llibre guanyador cedeix els drets de reproducció i difusió del punt. La participació en aquest concurs suposa l’acceptació de seves bases.

els fantasmes no truquen a la porta
Dissabte dia 16 d’abril, a l’acabar l’hora del conte “Els fantasmes no truquen a la porta”, d’Eulàlia Canal i Rocío Bonilla, a càrrec de Mercè Rubí, es repartirà el punt de llibre guanyador de l’edició passada.

 
Des del 1967, el 2 de abril se celebra a tot el món el Dia Internacional del Llibre Infantil per commemorar el naixement de Hans Christian Andersen, amb l’objectiu de promocionar els bons llibres infantils i juvenils i la lectura entre els més joves, amb la intenció que la celebració tingui llocs a biblioteques, centres escolars, llibreries…
dia internacionalHans Christian Andersen (Odense 1805 – Copenhaguen 1875) fou un escriptor danès conegut coneix sobretot pels seus contes infantils, alguns inspirats en rondalles i llegendes nòrdiques, però la majoria inventats per ell i caracteritzats per una gran imaginació, humor i sensibilitat. Aquests més de 200 relats, alguns traduïts a moltes llengües, han estat reeditats i gràcies a ells va gaudir del privilegi de ser reconegut en vida com a autor tot esdevenint un dels clàssics de la literatura infantil.
Qui no coneix El vestit nou de l’emperador, L’aneguet lleig, El soldadet de plom o La Princesa i el pèsol, entre molts d’altres? A la Xarxa de biblioteques municipals de la ciutat trobareu més de 100 entrades d’obres d’Hans Christian Andersen.
En aquest altre enllaç trobareu tots els Punts de Llibre que hem editat a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell des de la seva inauguració l’any 2003.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari