Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Quan a l’Isma se li van creuar els cables’ de Laila Karrouch

41oWhgZrz9L._SX309_BO1,204,203,200_Quan a l’Isma se li van creuar els cables és la primera novel.la juvenil de Laila Karrouch, nascuda l’any 1977, escriptora i infermera catalana d’origen amazic que resideix a Vic. L’any 1985, quan tenia 8 anys va deixar el Marroc juntament amb la seva mare i els seus germans per retrobar-se amb el seu pare, que l’any 1976 ja s’havia instal·lat a Catalunya.

Publicada per l’Editorial Animallibres, aquesta narració és un cant a l’amistat, on l’Isma que és un jove guapo i cregut en el pas de 6è de Primària a 1r d’ESO se n’adona que tot i pensar que ja és gran només és un més dels petits que arriben a l’institut.

L’amistat amb en Bilal permet a l’autora tractar dins de la novel·la la qüestió de les diferents procedències i cultures i per això ha dibuixat el vincle entre les mares amb una màxima naturalitat, de la mateixa manera que l’Isma i Bilal també són amics. I l’amistat s’acaba salvant malgrat les dificultats.

El nou relat de l’escriptora descriu la descoberta del gènere femení, les potencialitats de la vida que truquen la porta, la visió adolescent de la família i el sistema educatiu, la coneixença de gent d’altres cultures i els valors de l’amistat. Però també mostra la vessant més fosca: la supèrbia i el narcisisme, la batalla contra el món dels adults i l’autoritat familiar, les trapelleries per marcar territori i fer-se notar, o la dificultat per trobar un lloc al món.

576_1383926700Laila-KarrouchLaila Karrouch, després de l’èxit de la narració autobiogràfica De Nador a Vic (Premi Columna Jove 2004), va fer uns anys de pausa en l’escriptura fins fa dos anys, quan va publicar Petjades de Nador, la seva segona novel·la. Entremig, havia publicat el recull Un meravellós llibre de contes àrabs per a nens i nenes. (2006). El pas cap a escriure novel·les per a joves ha estat tot un repte, segons la mateixa autora l’adolescència no s’ha d’entendre com un conflicte, sinó com una edat de canvis.

Laila Karrouch té un blog personal on parla dels seus llibres però també de la vida i la societat actual des de la seva visió de nouvinguda.

A les Biblioteques de Vilanova trobareu les obres d’aquesta autora: Laila Karrouch

Us deixem amb la seva participació al programa de TV3 ‘El Convidat’.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari